Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nk-bilo

Marketing

Sudar s Zdenkom

Prvo se ispričavam čitateljima bloga što na vrijeme nije napravljen izvještaj o utakmici sa NK Zdenkom pa ću stoga s zakašnjenjem ukratko upoznati znatiželjnike s glavnim događanjima.

Naime, derbi V. kola I ŽNL odigran je u Velikoj Pisanici između NK Bila i NK Zdenke u kojem su gosti odnijeli sva tri boda na svoj konto i time nanijeli prvi poraz Bilu u ovom dijelu sezone. Utakmica je prema svemu sudeći bila vrlo sadržajna, prepuna odličnih prigoda i dobrih akcija obe momčadi, što je u konačnici rezultiralo s ukupno pet pogodaka, na nesreću jedan više u mreži domaćina.

Da će utakmica biti sadržajna i napeta vidjelo se od samoga početka, obzirom su gosti početnim pritiskom pokazali da se nisu došli braniti, dok je Bilo svoju igru počeo ostvarivati nakon desetak minuta. Prvu prigodu je imao Bakšaj koji nakon odličnog proigravanja Grđijana, fino prima loptu, prelazi vratara te s nekih jedanaest metara puca preko gola. Odgovor Zdenke uslijedio je u vidu lijepe akcije njihovih napadača, nakon koje Crvenka izbija sam pred gol, ali pogađa vanjski dio stative.

Prvi gol na utakmici postigli su gosti, Debač je nehotice dodao loptu veznom igraču gostiju, koji istu automatski šalje prema napadu gdje Crvenka koristi nesebičnost Brkala te ovaj put poentira u situaciji jedan na jedan s vratarem. Bilo izjedačuje rezultat preko Bakšaja koji koristi dugu loptu Totha te glavom poentira u suprotni kut gostujući vrata. Kada su svi očekivali kraj prvog dijela uslijedio je šok, razigravanje na sredini terena urodilo je okomitom loptom prema Brekalu koji biježi zadnjoj liniji obrane Bila te ulazi u kazneni prostor, gdje ga po mišljenju sudca Grđijan zaustavlja prekršajem. Kazneni udarac sigurno izvodi Bališ te ponovo dovodi Zdenku u vodstvo na samom kraju prvog poluvremena.

Drugi dio utakmice protekao je u istom tempu, s puno šansi obe momčadi. Izjednačenje rezultata uslijedilo je nakon Bakšajevog centaršuta kojeg Kastlinger proslijeđuje u gol nemoćnog vratara Zdenke. Uslijedile su šanse Zdenke od koju prvu ne koristi Brekalo koji neometan s jedanaest metara puca pored gola, da bi nakon njega nekoliko minuta poslije Crvenkin udarac obranio domaći vratar Pavlović. Bilo je odgovorio prilikama Bakšaja, kojemu prvi udarac maestralno zaustavlja golman, dok se nedugo potom vratnica ispriječila na putu do domaćeg slavlja.

Pri samom kraju utakmice, ponovo šok za domaćine, jedan lagani udarac Novakovića s ruba kaznenog prostora prošao je između nekoliko igrača te iznenadio Pavlovića kojemu je lopta prošla ispod ruke u gol čime su gosti ponovo došli u vodstvo te u konačnici pobjedili Bilo u Velikoj Pisanici.

Post je objavljen 04.10.2012. u 18:29 sati.