Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

PROMOCIJA knjige Silvije Šesto 'Tinuninu'



Promocija knjige Silvije Šesto
prva knjiga samopomoći za djecu
-TINUNINU-



6. 10. s početkom u 18 sati jako ste nam dobro došli na promociju nove knjige SILVIJE ŠESTO „Tinuninu“ - prve knjige samopomoći za djecu.
Uz uobičajene promotivne uzuse bit će upriličena i o'gradina tradicionalna tombola, te će neki sretnici autorski primjerak knjige dobiti besplatno, a ostali će imati priliku zgrabiti je u pola cijene, naravno s potpisom raspoložene autorice.
Nećemo preskakati ni domjenak koji je uobičajen na književnim promocijama, a možda će netko i svirati.
Dakle, vidimo se 6. 10. 2012., u subotu na TINUNINU fešti, u kulturnom klubu O'grada, Trg siječanjskih žrtava 8, dvadesetak metara udaljenosti od Ilice.

Dobrodošla torta!
Dobrodošli svi!


O knjizi, dr. sc. Dubravka Težak
POZIV NA ZABAVU, ALI I OZBILJNO RAZMIŠLJANJE

Knjiga eufonična i asocijativno zanimljiva naslova TINUNINU nudi zbir vrstovno raznolikih, nekonvencionalnih tekstova smještenih u dječji svijet čije okvire često nadilazi. Izmjenjuju se, bez posebne pravilnosti, pjesme, kratke priče i igrokazi. No većinu tih raznolikih tekstova povezuje humor. Bilo da je riječ o banalnim šalama, o neočekivanim dosjetkama, o karikaturalnom pristupu zbilji, o duhovitim analogijama ili asocijacijama, o tek peckavim kritikama ili oštroj ironiji. Autorica i stilski varira tekstove od fingiranoga dječjeg govora, preko nonšalantnoga žargonskog pripovijedanja do napadno kićenoga rimotvornog iskaza.
Pjesme su najčešće aforistične ili basnovite, naglašene rime koja pojačava ritam, a svojom banalnošću ostvaruje šarmantni humor.
Mnoge priče i igrokaze obilježava intertekstualni pristup jer zahtijevaju poznavanje nekih starijih literarnih tvorevina kao što su malešnice (Išo medo u
dućan), književna klasika (Zločin i kazna), stripovi (Superman)…




Post je objavljen 06.10.2012. u 03:54 sati.