Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zlatovez-osijek

Marketing

Rubina u Gospiću - Manifestacija "Jesen u Lici"

Jesen u Lici održat će se 6. i 7. listopada 2012. godine.



«Jesen u Lici» manifestacija je vrlo značajna za Ličko-senjsku županiju. Njome se prezentira identitet ovog kraja te sve ono što je prepoznatljivo i karakteristično za ovo podneblje i ljude koji žive u sprezi s prirodom.

Cilj održavanja ove Izložbe je predstaviti javnosti proizvodne potencijale malih poljoprivrednih gospodarstava, malih poduzetnika i svih onih koji proizvode različite proizvode čuvajući tradiciju ličkog kraja. Svatko izlaže isključivo vlastite proizvode tako da posjetitelji mogu iz prve ruke dobiti informacije o načinu pripreme proizvoda, kako se čuvaju i gdje se mogu kupiti. Na izložbu se pozivaju i brojne škole, udruge i ustanove radi mogućnosti predstavljanja svojih aktivnosti koje čine radi očuvanja i njegovanja tradicije ličkog kraja. U sklopu Izložbe održavaju se i demonstracijske aktivnosti izrade nekih proizvoda. (izrada proizvoda od gline, bukara i tamburica, predenja vune, tkanja, pletenja košara, izrade metli od šiblja i sl.)



Na Izložbi izlažu izlagači iz brojnih naselja Županije i gosti - izlagači iz drugih dijelova Hrvatske koji izlažu autohtone poljoprivredne, prehrambene, uporabne ili ukrasne proizvode karakteristične za podneblje iz kojeg dolaze. Vremenom je izložba prerasla u veliku manifestaciju prepoznatu izvan granica Ličko-senjske županije, tako da od 2004. godine «Jesen u Lici» ima i međunarodni karakter, s obzirom na prisustvo izlagača iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije i Slovenije.



Ova tradicionalna gospodarska, kulturno – turistička manifestacija prilika je za druženje i upoznavanje, razmjenu znanja i iskustava, ali i za prodaju/kupnju izvornih proizvoda ovog kraja.


Veni mah


Post je objavljen 02.10.2012. u 23:35 sati.