Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Igor Čatić i njegova poruka

Poštovano Čitateljstvo!

Godišnji odmori približavaju se kraju i za umirovljenike. I evo nas na poslu.

Sretan sam da me zatrpavate humorom, pa internetski humor ovim brojem slavi srebrni pir.

Čini mi sa da je današnji tekst iz Hrvatskog fokusa najvažniji. Naša ministrica vanjskih poslova V. Pusić ujedno je i prof. na Filozofskom fakultetu. Zato je htjela čuti u New Yorku što joj ima za kazati o senzacionalno uspjeloj reformi visokog školstva u dalekom Čileu.

Očito da neka tamo skupina zainteresiranih, njih sedamdesetak u Cresu iz 12 zemalja nije te sreće da ih čuju ni hrvatski političari. Svaka čast predstavnici MZOS, gospođi Koraljki Sopta čije su riječi uključene u moj tekst. Jasno u vrijeme korporacijski medija nije bilo ni novinara Osim uvijek nazočne novinarke, dopisnice Novog lista iz Cresa i Lošinja, gospođe Ire Cupač-Marković, u Cresu je skupu Ideja sveučilišta nazočila još samo gospođa Mirna Frkaš, urednica na II. programu Hrvatskog radija. Pa sada mi moramo pisati tekstove.

Međutim jedan misao zahtijeva vaš komentar. Braniti danas sveučilište na razini potrage za istinom, u vrijeme, kada ne samo gospodarstvenici (a tražit će uvijek), nego političari koji se slučajno bave znanošću traže obrazovanje za lijevo džonište što je na srednjoškolskoj razini zahtijevao svojedobno glasoviti pripadnik Filozofskog fakulteta koji je ukinuo titulu zvanja izvanrednog profesora, pa su svi docenti odmah postali profesorima. Zato mi se čini razumnim raspraviti jedan drugi argument. Sveučilište obrazuje za zvanje, a ne izobražava za prvo zanimanje.

Ponosan sam na članak u Liječničkim novinama »Quo vadis kiborgizacijo čovjeka«. Posebno sam zahvalan glavnom uredniku, prof. Ž. Poljaku na lijepom komentaru članka. A neki koji manje znaju pojedinosti iz moje biografije, možda saznaju i nešto više iz nje a nalazi se na kraju članka. Ovdje pridodajem i dva dodatka koja su bila u našim medijima iza završetka rada na članku. S pomoću jednostavne naprave mogu vam izvaditi iz mozga pinove. Ali i druge, puno važnije misli. Drugo, a to mi se sviđa. Razvijena je kiborška koža. To je kombinacija živih stanica, metalnim nano-žica i epoksidne plastike. Ne će trebati pokusi na ljudskoj ili životinjskoj koži. Neki ga možda ne će dobiti jer je veliki fajl, a još ne postoji link na koji bih ih uputio.

Konačno Dnevno.hr i Hrvatski fokus objavili su moj komentar na izlaganje Z. Milanovića na skupu socijalista u Rijeci, gdje je tražio reindustrijalizaciju Europe. A od nje ni r u Hrvatskoj. U međuvremenu SAD su odlučile da ponovno postanu prva svjetska industrijska sila.

Šaljite mi i dalje prilog za internetski humor.

Najsrdačnije vas sve pozdravljam

Igor Čatić


Post je objavljen 29.09.2012. u 08:28 sati.