Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetio Dom zdravlja Vrgorac



Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetio je jutros Dom zdravlja Vrgorac u pratnji predsjednika GO SDP-a Rade Bobanca kako bi se detaljnije upoznao sa stanjem u toj ustanovi koja je posljednjih mjesec dana punila novinske stupce zbog mogućeg ukidanja radiološke ordinacije, do kojeg na kraju nije ni trebalo doći, niti je došlo.

U radiološkoj ambulanti ministar se susreo s dr. Igorom Barišićem i radiologinjom Gojanom Novak. Zanimalo ga je stanje rendgena i uvjeti njegova svakodnevnog korištenja. Potom se zaputio u odjel Hitne pomoći. Raspitivao se o voznom parku i ekipiranosti Hitne. Primijetio je kako je vozilo hitne pomoći „ukliješteno“ između više osobnih automobila. Raspitujući se o razlozima takve situacije, dobio je odgovor kako Hitna pomoć i policija ne mogu djelovati na takva zakrčenja, jer prostor nije propisno uređen za parkiranje, što je u nadležnosti gradskih službi. Razgovarajući sa liječnicom Nadom Jelavić, voditeljicom pedijatrijskog odjela, ministar je izašao bogatiji za brojne informacije o radu i obujmu poslova, posebno o neadekvatnim prostorijama, u vezi kojih je raspisivano nekoliko natječaja, ali su svi poništeni, zbog čega je Jelavić tražila od ministra da se stvari pomaknu sa mrtve točke. Ministar je razgovarao i sa pacijentima u čekaonici gdje se zanimao za probleme na koje nailaze u kontaktima za zdravstvenim sustavom.

Gradski vijećnik Bobanac upoznao je ministra sa neadekvatnošću prostora za rad službe HZZO-a u Vrgorcu, te predložio da se stanje popravi prenamjenom nekoliko prostorija sadašnje Sudske službe u Vrgorcu, koja zjapi poluprazna, za potrebe HZZO-a. Bobanac je također ministru rekao kako bi vrgorski pacijenti bili izuzetno zadovoljni kada bi Dom zdravlja dobio novi ultrazvuk, kako ne bi morali ići na snimanje u privatne poliklinike ili domove zdravlja susjednih gradova, na što troše previše vremena i novca. Ministar je rekao da će vidjeti što se može učiniti.

Za Vrgoračke novine ministar je dao još jednu izjavu u vezi rendgena i pokušaja politizacije od strane gradonačelnika Matkovića. Rekao je: „Ministarstvo zdravlja, iako nije nadležno, moralo je intervenirati u vezi s nastavkom održavanja djelatnosti radiološke ordinacije u Vrgorcu. Učinilo je to zbog neznanja i nerada prvenstveno lokalne uprave i smatram da isto ono što je Milinović ostavio u sustavu zdravstva, to Boris Matković napravio u Gradu Vrgorcu. Ostali su samo problemi sa financijama i manjak u blagajni. Gradonačelnik je pokazao i maksimalnu neorganiziranost, odnosno da nije sposoban organizirati ni prijevoz srednjoškolaca i da je Vrgorac zahvaljujući neodgovornom i nesposobnom gradonačelniku jedinstven u Hrvatskoj. Puno ljudi ovdje poznajem i rado u Vrgorac navraćam, ali sam razočaran time što Vrgorac propada unatoč velikome potencijalu", zaključio je Ostojić.

Post je objavljen 28.09.2012. u 19:42 sati.