Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Skup vjernika i nevjernika u Asizu pod nazivom „Predvorje naroda“

U Tiskovnom je uredu Svete Stolice u ponedjeljak, 24. rujna, predstavljen skup „Predvorje naroda“ koji će se 4. i 5. listopada održavati u Asizu. Riječ je o istoimenom vatikanskom tijelu ustanovljeno unutar Papinskoga vijeća za kulturu radi promicanja dijaloga između vjernika i onih koji ne vjeruju. Prošle godine održao se prvi skup s kojega su samo pozitivni pomaci u dijalogu vjernika i nevjernika.

U Tiskovnom uredu Svete Stolice o tome su govorili kardinal Gianfranco Ravasi, otac Enzo Fortunato i pisac Vincenzo Cerami. O skupu, na kojem će sudjelovati i talijanski predsjednik Giorgio Napolitano, govorili su kardinal Gianfranco Ravasi, predsjednik Papinskoga vijeća za kulturu, otac Enzo Fortunato, ravnatelj tiskovnog ureda Franjevačkog samostana u Asizu i pisac Vincenzo Cerami.

Odgovarajući na upit jednoga novinara o bilanci „Predvorja naroda“, kardinal je Ravasi rekao da je dosadašnje iskustvo vrlo pozitivno, „naročito stoga jer se na raznim skupovima raspravljalo o temama vezanim uz mjesta održavanja 'Predvorja naroda', imale su dakle egzistencijalno obilježje“, istaknuo je kardinal te poželio da se nastavi dijalog između vjernika i nevjernika koji su bili vrlo aktivni u raspravama, osim toga, ustvrdio je da je ravnodušnost veliki problem današnjice.
Fra Enzo Fortunato u svom je govoru podsjetio da se skup održava usporedo s proslavom blagdana svetoga Franje.

„To da se skup održava 4. i 5 listopada, smatram nastavkom proslave lika svetoga Franje, ali na drukčiji način. Pisac Vicenzo Cerami rekao je pak da mu se čini da je 'Predvorje naroda' 'jedina stvar' koja se miče u talijanskoj kulturnoj panorami. Vjera uvijek privlači umjetnika, čak ako i ne vjeruje“, ustvrdio je Cerami.

Izvor: Radio Vatikan

Post je objavljen 28.09.2012. u 11:54 sati.