Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iznajmljivanjestanova

Marketing

Kasni izgradnja graničnog prijelaza Bajakovo

Hrvatska kasni s izgradnjom dijela velikih graničnih prijelaza preko kojih će se, nakon ulaska u EU, smjeti iz nečlanica uvoziti roba biljnog i životinjskog podrijetla koja podliježe inspekcijskom nadzoru. Priznala je to Vlada u izvješću o provedbi akcijskog plana za ispunjavanje preostalih obveza iz pristupnih pregovora.

Takozvani BIP-ovi (Border Inspection Post) moraju biti gotovi šest mjeseci prije ulaska u EU. U izvješću se navodi da je zabilježeno kašnjenje na dvije lokacije real estate Croatia, u Zračnoj luci Zagreb i na Bajakovu. Nadzorom radova su već uočeni određeni tehnički nedostatci na dijelovima objekata koji su dovršeni, koje će nakon dovršetka radova bit potrebno ispraviti, a što će zahtijevati dodatna novčana sredstva, koja će morati dijelom snositi i RH, stoji u izvješću.

BIP-ovi se velikim dijelom sufinanciraju europskim novcem, a iz izvješća se može zaključiti da će se iz državnog proračuna najvjerojatnije morati osigurati dodatnih 310.000. Za još jedan granični prijelaz, onaj u Staroj Gradišci, rok za završetak morat će biti pomaknut sa sredine listopada. Kašnjenje je Vlada zabilježila i u izgradnji tranzitnog prihvatnog centra za nezakonite migrante Trilj, no i dalje se planira da bude završen pretkraj 2014. godine. Isti je rok određen i za prihvatni centar Tovarnik.

Post je objavljen 28.09.2012. u 10:34 sati.