Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

Marketing

Završena vanjska obnova bivše upravne zgrade PIK-a

Napokon je završena, doduše, samo vanjska, obnova nekadašnje upravne zgrade vinkovačkog PIK-a, do rata jedne od najljepših građevina koja je u ratu oštećena i devastirana stotinama topničkih i minobacačkih projektila. Prije pet godine, Hrvatske šume su kupile od Grada ovu zgradu od 50-tak tisuća četvornih metara koja je nagrđivala središte Vinkovaca i uložila 15-tak milijuna kuna za vanjsku obnovu. Hrvatske šume su ušle u ovaj projekt kao jedna od rijetkih tvrtki u vrijeme prije pet godina koja bi tu zgradu mogla obnoviti.

“Sada kada je završena vanjska obnova, ozbiljno razmišljamo što dalje jer okolnosti u gospodarstvu su se za ovih godina promijenile, a prostor, iskreno govoreći stanovi Rijeka, nama nije potreban jer imamo dovoljno prostora u bivšoj Brodskoj imovnoj općini koju smo također temeljito obnovili. Bez obzira što bude s zgradom, prodamo li ju ili ostane naša pa ju damo u najam, drago nam je što smo obavili jednu misiju“, kaže Zlatko Cegledi, voditelj vinkovačke Uprave šuma.

Dodaje kako uprava Hrvatskih šuma procjenjuje što bi za tvrtku značio u financijskom smislu, nastavak obnove i ulaganje u unutrašnju obnovu i moguće davanje u najam iako ima i razmišljanja kako bi prodaja objekta bila isplativija. U Vinkovcima gradske vlasti imaju svoje prostore i mnoštvo lokala je prazno jer nema zanimanja. No, ima i takvih razmišljanja da bi se u zgradu mogle useliti, primjerice, općinski i prekršajni sud, gruntovnica koje su sada raštrkane na više lokacija.

Post je objavljen 27.09.2012. u 14:01 sati.