Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Bozanić i pitanje hrvatskog teritorija

Bozanić: Nedopustivo je političko manipuliranje s hrvatskim teritorijem

Zagreb, 21.09.2012., 18:40Autor: S.V.

Upoznat s raznim vidicima složenoga graničnog pitanja, Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić izrazio je potporu nastojanjima onih koji, 'u svjetlu znanstvenih činjenica i stručnih prosudbi, traže rješenja braneći istinu'.


Ujedno se zauzima za one stavove koji nisu na tragu ishitrenih poteza koji bi ugrozili hrvatske nacionalne interese i – ne uvažavajući utemeljene spoznaje – štetili hrvatskomu narodu.


'Dana 21. rujna 2012. godine, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, primio je dr. Stjepana Ćosića, ravnatelja Hrvatskoga državnog arhiva u Zagrebu, s kojim je razgovarao o raznim temama vezanim uz djelovanje Arhiva, te osobito uz suradnju Arhiva i Nadbiskupije. Istaknut je plodan suodnos Arhiva i Metropolitanske knjižnice Zagrebačke nadbiskupije koja se nalazi i djeluje u istoj zgradi.



Dr. Ćosić darovao je Kardinalu knjigu 'Prijevara ili zabluda. Problem granice na području poluotoka Kleka' koju je napisao u suautorstvu s Nikom Kapetanićem i dr. Nenadom Vekarićem. Upoznat s raznim vidicima složenoga graničnog pitanja, Zagrebački nadbiskup je izrazio potporu nastojanjima onih koji, u svjetlu znanstvenih činjenica i stručnih prosudbi, traže rješenja braneći istinu. Ujedno se zauzima za one stavove koji nisu na tragu ishitrenih poteza koji bi ugrozili hrvatske nacionalne interese i – ne uvažavajući utemeljene spoznaje – štetili hrvatskomu narodu. Istaknuo je da je nedopustivo političko manipuliranje s hrvatskim državnim teritorijem, naročito kada su u pitanju državne granice.

'Osnovno pitanje je samo jedno: Čiji je vrh poluotoka Kleka?'

Ozbiljnost tematike zahtijeva iznimnu odgovornost ne samo političara nego cjelokupne društvene i znanstvene javnosti, kao i domoljubnu svijest zastupnika u Hrvatskome saboru. Sve to poziva na mudrost odgovornih u konkretnome pitanju o granici na području poluotoka Kleka i na odlučnost da se ne donosi politička odluka kojom bi Hrvatskoj bio oduzet dio njezinog teritorija', stoji u priopćenju Zagrebačke nadbiskupije.

-----------------------------

Jedno pitance svima: ZAŠTO U VRIJEME TUĐMANA NIJE SE ON "BOZANIĆ" NJEMU OBRATIO ?, I POSTAVIO TO ISTO PITANCE ?

-----------------------------

lp, boro

http://budan.blog.hr/




Post je objavljen 22.09.2012. u 08:10 sati.