Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dobrisavjeti

Marketing

Prirodni lijekovi protiv ispadanja kose i ćelavosti

Sigurno ste čuli o djelotvornom učinku koprive na kosu. Tretman sa koprivom je najbolje, što možete učiniti za svoju kosu i vlasište:

Dvije pune šake svježe ili suhe koprive stavite u lonac sa 5 litara vode. Zakuhajte, isključite vatru i ostavite na 10-15 minuta. Procijedite, ohladite i operite s tim kosu.

Perite kosu sa koprivom svaki dan. Rezultati su vidljivi nakon par tjedana.

Eterična ulja

Provedena je dvostruka slijepa znanstvena studija, u kojoj je jedna grupa koristila mješavinu eteričnih ulja (majčina dušica, ružmarin, lavanda i cedar, baza: biljno ulje jojoba i sjemenke grejpa), dok druga – običnu vodu. U prvoj grupi alopecija je izliječena kod 44% pacijenata.

Primjena: masirajte vlasište sa ovom mješavinom jedan put dnevno.


Med i cimet

Napravite smjesu od meda, toplog maslinovog ulja i 1 žličice cimeta. Nanesite na kosu i ostavite 15 minuta, nakon čega operite kosu. Ovo je efikasan domaći recept protiv ispadanja kose.

Sok crvenog luka

U dvostrukoj slijepoj studiji grupa, koja je koristila sok crvenog luka, imala je čak 87% izlječenja od alopecije.

Primjena: sok luka utrljati u vlasište 2 puta dnevno, rezultat se vidi nakon 4-6 tjedana.

Sve je u našem organizmu međusobno povezano, zbog toga zdravlje kose ovisi o zdravlju cijelog organizma. Ako imate problema sa ispadanjem kose, alternativna medicina preporučuje da poboljšate prehranu, riješite se loših navika, smanjite stres i počnete se baviti sportom. Kvaliteta ishrane je jako bitna, potrebno je povećati unos ekološki uzgojenog voća, povrća i svježih sokova.


Izvor: Alternativa za vas

http://alga.stvaram.info

Post je objavljen 20.09.2012. u 17:09 sati.