Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

Marketing

Na Kuku će se prodati i izgraditi novi ured TIC-a

Turistički informativni centar na Kuku, u blizini benzinske crpke Adria Oil, koji je bio otvoren krajem 2010. godine, već gotovo godinu dana, od mjeseca listopada 2011. godine je zatvoren. Razlog zatvaranja bila je činjenica da se TIC ne nalazi na najsretnijoj lokaciji, odnosno da je sakriven iza benzinske crpke, a takvu su odluku (o zatvaranju ureda) donijeli opatijski turistički vijećnici.

“U planu je da se novi TIC financira od sredstava koja novogradnja Velika Gorica bi se dobila od prodaje ex prostora u kojem je bio ranije smješten TIC, a s radovima bi trebali krenuti paralelno s radovima na rekonstrukciji šahtova na Novoj cesti i iz-gradnji rotora na Kuku. Za izgradnju novog TIC-a potrebna je građevinska dozvola. Kako izmjene prostornih planova još nisu donesene, tako nažalost nije moguće ni pokrenuti postupak ishodovanja građevinske dozvole i moramo čekati osnaživanje izmjena prostornih planova.

Upravo i zbog ovog slučaja, pozvali smo izrađivače prostornih planova na sastanak kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo tempom izrade ovih izmjena planova. Kada prostorno-planska dokumentacija to dopusti, Grad će krenuti u proceduru prodaje starog prostora u kojem je bio TIC, kao i ostale spomenute radnje“, stoji u odgovoru gradonačelnika i predsjednika TZ Grada Opatije Ive Dujmića.

Post je objavljen 20.09.2012. u 13:48 sati.