Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maticnaploca

Marketing

Božićno novogodišnja začeća

Cijeli tjedan rođendani. Tokom vikenda slavlja, od ponedjeljka opet čestitanja. Riječi su prigodne, poljupci u obraz, veseli smajlići, šaljem interaktivne čestitke, kupujem ukrasne vrećice. Najviše rođendana u godini ova dva tjedna.

- A gdje ste mene napravili? - davno sam pitala roditelje. Legitimitet i ne drskost pitanja stekla sam općim saznanjem gdje su začeli sestru. Sutra ona slavi rođendan, začeta u mirisu borovih iglica i vanili kiflica.
Davno smo izračunale, dobivši od majke menstrualne kalendare i zabranu odlaska na novogodišnje tulume od oca.

Spominjanje mjesta i atmosfere njenog začeća u meni budi nježnost. Djeca začeta u doba blagdana, maštam, voljena su djeca, obilježena od samog početka putanjom repatice, odsjajem božićnih ukrasa i novogodišnjeg jutra.

Ja sam iz drugog ambijenta potekla, kreirali su me na rijeci, na mjesečini i dan danas kad plivam rijekama, nekako sam tiha.

A sad idem ispeći tortu u čast jedne dobre novogodišnje zabave. Zatim ću obući vjetrovku, uzeti jedini i time najdraži buff i vlastitim nogama ispravit krivi navod prošlog petka kad sam dio staze broj 1, u žargonu poznat kao "mrcina" nazvala vrlo laganom šetnjom. Današnje pentranje Gračec-14-Gipsova staza-57-15-Sljeme uz vjetar i niske oblake pretvorit će riječi u mrmljanje, donijeti po službenim podacima utrošak energije od 3940 kcal, sva sreća da su nekadašnja praznična raspoloženja prouzročila rođendane sredinom rujna, veselih riječi i kalorija ne nedostaje, kao u svakoj Božićnoj priči i novogodišnjoj trpezi.








Post je objavljen 13.09.2012. u 23:09 sati.