Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Vrisak...


.

Vrisak

komiza panorama.komiza m.bina.bez granice. 44.alati.dim.drustvo.grafiti.granica.grozdje.hr.jugoplastka.lek.lipo je.moj galebe.na odmoru.na rate.os.ostaci.ostalo.pista 1posudjeno.sjene..idila.tabela.titotito1.tunel.zaklon.oboje.suton k.


ah te Jutros sam se probudila s vriskom. Ubo me komarac. Nije onaj Yu-Yu s rijeke Nil. Jučer sam vrisnula od muke nakon što sam izgubila partiju tenisa na svoj servis. Đaba što sam ga trenirala u Komiži. Kad realno pogledam Komiža je za nešto drugo, odmor, plivanje, jedrenje, obilazak, branje grožđa, papanje pa i za tečaj ronjenja. Treba hodati otokom. Otkrivati „Lijepu našu“, razorenu. Ono što s otoka nije odnijela bivša JNA, odnijeli su domaćini uz datu ruku svojih osloboditelja iz Splita i Slavonije. Neko je odnio crijep, neko pločice, grede, dobre su bile i rijetke zahodske školjke, a tek željezo. Mramor, kamen i željezo...Danas objekti bivše armije služe gostima da u mimohodu obave malu i veliku nuždu. Onako žurno. S nogu. U Titovoj špilji mogu ostaviti grafite kao podsjetnik da su tu kročili. Rijetko raspoloženi domaćini će gostima pokazati mjesto nekadašnjeg savezničkog aerodroma. U sred Pliskog polja i vinograda, četiri stupa „crveno- bela“, oprostite, bijela oli bila...
„Lijepa naša“ je baš lipa. Na radiju kažu i ove godine građani su povećali štednju u bankama za 2-3 milijarde kuna. Novinari kažu; štedi onaj tko ima. Oni na Zavodu za ne/zapošljavanje ni lipe. „Oni koji imaju više, imat će i veću zdravstvenu skrb“ kaže ministar zdravstva u sjeni. Nije mu bilo teško ubiti oko u sjeni brojnih kipova velikog vođe, našeg dr. Franje.
Jug i dalje svira nježniku. Bavi se Pelješkim mostom, a ne grožđem i vinom koga nema tko otkupiti na poluotoku.To što nema tko otkupiti Dingač, što Hvarani nisu dobili ni lipe pet godina za grožđe u otkupu ne brine glasnogovornike jedne propale politike. U zemlji mramora, kamena i željeza nije uputno ništa pokrenuti s mjesta. Čim nešto se od toga dotakne, iskoče dežurni Kaštelani, senilni akademici, Šujice, Kalmete, Milinovići, Bebići, Jambe...
Ne/ Umu nije la/h/ko. Da nije smiješno, bilo bi smešno. Ovako brate sve mi je smišno. I kad me ubode komarac, i kad izgubim partiju tenisa i kad mi kažu, štedi!
Koga?

Vrijeme, vreme, vrime je smijeha. Hahaha,HaHaO...Pazi, Čičak!




Post je objavljen 13.09.2012. u 17:10 sati.