Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apatrida

Marketing

Sl. dalmacija četvrtak 13. rujna 2012



Molim vas pročitajte komentar Zlatka Galla u današnjoj Slobodnoj Dalmaciji pod naslovom : „Maršalov drugi dolazak među Hrvate“
Tu se više ne radi o Titu. Zajebite Tita i Jugoslaviju. Tugujte, žalite koliko hoćete, ali pitanje je da li je moguće zbog mediokritetskog razmišljanja i u se na se i podase mentaliteta abolirati Hitlera, Sadama, Hoseinia, Pol Pota, , Perona, Mao zedong, Hitlera, Pavelića, Mussolinija da ne nabrajam dalje, jer su u njihovo vrijeme neki živjeli dobro, a neki još i bolje. Zanemarimo žrtve. Iskoristimo brend. Eto to predlaže vrli Zlatko Gall, koji razmišlja svjetski.
Tu se više ne radi o našim mogućim animozitetima, jer on spominje Tita i u negativnom kontekstu,ali zašto ne iskoristiti i to negativno u svrhu zarade. U svrhu dobrog življenja i papanja delicija.
Jadni čovječe/ce . Uključujem i sebe. Kakva je to duša ogrezla u zadovoljstvima koja ni malo ne misli na bitno u čovjekovom životu!?
Neda mi se više.


15. rujna 2012

Vidim da sam pisala u afektu, ali prekid postojanja u blogo prostoru učinio mi je uslugu pa ću dodati par rijeći.
U čemu je problem oko Titov osobe?
To što je bio bonvivan? To što je bio vrlo dobar političar, iako su mu opće svjetske prilike išle na ruku?
Pozitivan helo efekt?
Ili to što je trajao dugo pa su se zločini počeli zaboravljati, a mnogi su i umrli.

Mislim da je ovo zadnje najveći razlog, a potom previše je umiješanih, korumpiranih kolikim tolikim mirom i sigurnošću življena. (ogroman broj bivših direktora, vojske, ljidi sa suda i ogromne administracije koji su bili tamo gdje su bili jer su pristajali na takvu ast, a sad i njihovih potomaka - čast iznimkama jer i tamo je bilo entuzijasta i čestitih ljudi) Tebalo je samo zatvoriti oči nad nestalima iza drugog rata iz života, a u kasnjim godinama i sa posla - a tih je bilo uistinu puno i sve je bilo u redu.

I nemojte se zavaravati da je komunizam- svojevrsni socijalizam bio bolji. Nije bio bolji da jest bio dobar opstao bi. Ono što je najgore napravio je upravo mentalitet koji je ostao.
U svim zemljama u kojim je vladao dobili smo tajkune, oligarhe i slično. Ljude koji su participirali u bivšem sustavu ili neke nove slične koji su koristili bivše i sadašnje koji su zapravo isti.

Najgore su prošli idealisti i ljudi čista srca. Ali, oni tako i tako prođu najgore.

Post je objavljen 13.09.2012. u 12:43 sati.