Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Oronuli zid prijeti na suženju ceste prema Kotezima



Budući da imam staru kuću i domaće životinje u Radonićima u Kotezima, dolje automobilom idem nekoliko puta tjedno. I otkad je cesta prema Kotezima rekonstruirana, svaki put prolazim pokraj već legendarnog suženja ceste nedaleko Kokićeve kuće, kao spomenika slaboj državi koja je pokleknula pred privatnim vlasnikom, usprkos javnom interesu. Kako je poznato, vlasnici su tražili da se otkupi cijela parcela (i to za velike novce), a ne samo dio zida potreban za proširenje ceste, što nadležne institucije nisu prihvatile.

Nekoliko puta sam dosad upozoravao da suženje može dovesti do prometnih nesreća jer je preglednost sa jednog njegovog kraja na drugi vrlo slaba. Treba li dodati da je privatni suhozid uz cestu oronuo, pa stijene i šljunak svakodnevno padaju na cestu. Prolazeći cestom danas popodne naletio sam na oveću stijenu na kolniku, koju sam, zbog slabe preglednosti, uočio u zadnji čas, i tako izbjegao moguću nesreću. Nakon fotografiranja stijenu sam zbog opasnosti za promet odgurnuo sa kolnika u stranu, ali samo je pitanje vremena kada će neki drugi kamen pasti sa zida na cestu i kada će netko drugi imati manje sreće u njegovu izbjegavanju.

Nadam se da će Grad Vrgorac i njegovo Komunalno redarstvo upozoriti Županijske ceste na stanje ovoga zida, jer će se u slučaju nezgode tražiti odgovorna osoba. Sam pogled na ovaj privatni suhozid jasno pokazuje da će se njegovi pojedini dijelovi srušiti na cestu čim krenu prve kiše, ne samo zato jer je oronuo, već i zato što su radnici tijekom rekonstrukcije ceste sa zida očistili brljšan, kao jedini vezivno sredstvo koje ga je dosad držalo na okupu.

Spriječimo moguće nesreće na vrijeme!


Post je objavljen 12.09.2012. u 20:10 sati.