Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Papa dobio električni automobil

Papa Benedikt XVI. ima prvi električni automobil za osobnu upotrebu: posebno izdanje Renault Kangoo Z.E. u bijeloj boji, s papinskim grbom i registarskom pločicom "SCV 1". Prvi put Papa se u njemu vozio u srijedu, 5. rujna vraćajući se u Castel Gandolfo s opće audijencije u Vatikanu, od heliodroma do Apostolske ljetne palače, prenosi Informativna katolička agencija.

Riječ je o neblindiranom vozilu koje ima električnu rampu za pomoć pri ulasku u automobil, posebna stražnja vrata i krovni otvor, tako da Papa može i stojeći pozdravljati vjernike. Automobil ima 60 KS, domet mu je 170 kilometara, a maksimalna brzina 130 km/h. Osim bijelog automobila za Papu, Renault je i vatikanskoj žandarmeriji uručio drugi električni Kangoo tamnoplave boje.

Za francuskog proizvođača automobila radi se o "simboličkom projektu" kako bi se njime ljude učinilo osjetljivima za zaštitu okoliša, jer s obzirom na rast svjetske populacije te na povećavanje zagađivanja i buke korištenje električnih automobila u gradovima najučinkovitije je ekološko rješenje.

Novi Papin automobil bit će u uporabi prije svega unutar Castel Gandolfa i u Vatikanu, gdje nisu potrebne posebne sigurnosne mjere, ali neće zamijeniti blindirani Mercedesov papamobil.

Izvor: it/IKA

Post je objavljen 12.09.2012. u 08:19 sati.