Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Salezijanska događanja u rujnu

Na blagdan rođenja Blažene Djevice Marije 8. rujna, u Genzanu kod Rima, svoje prve zavjete položili su dvojica novaka: Paulo Bašković i Ivan Veriga. Naši klerici: Branko Bendra, Domagoj Bešlić, David Leskovar, Ivan Terze, Mario Bobić, Andrej Marić, Mate Kujundžić, Ivan Lukač, Josip Petrčić i Vlaho Bendra, obnovili su zavjete u nedjelju 9. rujna u 18.30 sati u crkvi Marije Pomoćnice na Knežiji.

Bio je se velik broj braće i mladih, jer je to bio dan zahvale Bogu za mladu braću, prilika da ih se molitvom podrži na njihovu putu i promocija novih duhovnih zvanja.

Od 24. do 26. rujna našu će provinciju posjetiti don Filibert Gonzales, vrhovni savjetnik za društveno komuniciranje. Predviđeni su susreti s provincijalnim vijećem te s braćom, 25. rujna u 9 sati.

Slijedeće godine slavimo 100. obljetnicu dolaska salezijanaca u Hrvatsku. Predviđene su konkretne inicijative: izdavanje monografije, tiskanje spomen-knjige o pokojnim salezijancima, video zapis, predstavljanje poštanske marke, izdavanje pedagoškog leksikona, simpozij na temu salezijanske pedagogije, olimpijada salezijanske športske mladeži te vrhunac slavlja – dolazak vrhovnog poglavara don Pascuala Cháveza u listopadu.

Vodstvo Župe Svete Marije Magdalene u Donjoj Obriježi, 20. kolovoza, preuzeo je dijecezanski svećenik.

Uz bogata događanja, u molitvi i radu povezivat će nas priprava za 15. provincijalni sabor. Tema sabora je „Svjedoci evanđeoske radikalnosti“ To je tema i 27. općeg sabora koji će se održati u veljači 2014. godine. (Iz pisma provincijala don Peje Orkića)

Post je objavljen 11.09.2012. u 09:24 sati.