Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnine11

Marketing

Potencijalne zakupce ohladile vruće cijene

Nitko neće poslovni prostor u novoj opatijskoj dvorani. Natječaj za najam tri prostora raspisan je sredinom prošlog mjeseca, a unatoč velikim očekivanjima od novog opatijskog sportskog hrama, čini se da nitko nije bio zainteresiran da u njega uloži svoja sredstva, jer nakon zaključenja natječaja niti jedna ponuda nije stigla na adresu gradske razvojne tvrtke “Opatija 21“ koja vodi projekt izgradnje sportske dvorane te koja će upravljati objektom.

Vrlo šturi odgovor direktora tvrtke Mladena Sinožića ipak otkriva razočarenje ovakvim raspletom situacije. “Na natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora u sportskoj dvorani Marino Cvetković, raspisan temeljem pisma namjere 13. kolovoza 2012. godine nepremičnine Hrvaška, a koji je trajao do 28. kolovoza 2012. godine, nije stigla niti jedna ponuda. Očekivali smo da će se javiti potencijalni ponuđač koji je dostavio pismo namjere, međutim, on se nije javio. Razmotrit ćemo uvjete koje smo dali u natječaju, a koji je predstavljao i testiranje stvarnog interesa, te u dogledno vrijeme ponovno raspisati natječaj“, poručio je Sinožić.

Čitajući između redaka, može se zaključiti da “testiranje stvarnog interesa“ nije prošlo najbolje, a da se pod “razmatranjem uvjeta“ u prvom redu misli na cijene zakupnine koje su doista astronomske. Naime, ukupan mjesečni najam za sva tri prostora iznosi 55 tisuća kuna bez PDV-a, odnosno oko 70 tisuća kuna kada se neto iznosu pridoda porez na dodanu vrijednost.

Post je objavljen 10.09.2012. u 10:28 sati.