Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igra-sudbine

Marketing

Kako znaš da je nešto tvoja prava istina??

Kažu da nas tuga vodi u neke dubine duše, da se tamo nalazi snaga za koju nismo znali da postoji. Kažu da su problemi i bol tu da nas nauče nečemu. Teško mi je reći da se u potpunosti slažem ili ne slažem s time. Rekla bi da u mojoj glavi postoje dvije potpuno suprotne ideje po tom pitanju i s obje se slažem. Ova izjava bi slobodno mogla biti definicija ludila, ali tako je to kod mene. Bolje da zvučim ludo nego lažno.
Znate ono kad vam je dosadno i ne znate što biste sami sa sobom? E da, baš to što ste zamislili, upravo taj osjećaj beskrajne dosade. U takvim trenucima, u samoći bivanja, počinjem sama sebe zapitkivati što je uopće moja istina. I onda postavim to pitanje sama sebi još sto puta. I svaki put, odgovor bude nekako dublji, nekako ga pronalazim više u samom biću, u emocijama, u tijelu. Ostavim ego da spava na trenutak- dva.
I opet kako znam da je nešto moja prava istina? Jer "ne mogu" bez toga? Jer osjećam veliku navalu adrenalina kad mislim na to? Jer mi to donosi mir? Da, ali ...kako znam? ...tiho, skoro posramljeno kažem da ne znam...
Živim da bi učila živjeti (jer nikad neću naučiti sve), volim da bih bila voljena, sanjam da bih preživjela. Snalazim se u tom ciklusu izmjenjivanja sreće s tugom, biram metode utjehe i zadovoljstva. Rekla bi da se uspijevam kretati u smjeru kazaljke na satu, ali nikako da uhvatim korak sa sekundama koje čine bit svega. Težim uhvatiti onaj trenutak kada postajem neka nova ja, onaj trenutak kad rosa padne na lišće, tako neprimjetno. Tako stvarno. Dali je dovoljno stvarno da bude moja prava istina??





....ne znam.....






Post je objavljen 09.09.2012. u 22:43 sati.