Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

HDZ zna!

Uspostava industrijskog ili postindustrijskog društva teži omogućavanju što većem broju građna pristup novčanim sredstvima. Što proističe iz nepostojanja zajedničkog tržišta takvog društva?

Industrijsko ili postindustrijsko društvo je viši oblik društveno-gospodarske organiziranosti. Društva koja se uspiju tako organizirati polučuju benefite. Ostali imaju želju (što ne znači i mogućnost) biti tako organizirani, iako uglavnom teže samo benefitima (bez spoznaje o mehanizmu ostvarivanja istih).

Odbacimo li želju, kao instrument zablude a ne kao pokretača stvarnih napora za ostvavrenje, svodimo se na spoznaju da je generator sustavnih kriza koje od titove industrijalizacije potresaju Hrvatsku svakih 20-ak godina dostupnost novca širem sloju građanstva, te nepostojanje zajedničkog tržišta.

Hrvatska teži podići standard i blagostanje, ali ne prati tržištem tu težnju. Prirodno, nastupaju cikličke krize (vremenski uvjetovane godišnjim deficitom koji vodi ka siromaštvu i kolapsu poznatog gospodarstva). Spontani lijek je gašenje radnih mjesta ili smanjivanje kupovne moći građanstva (sdp-ovska "socijaldemokratska" vlast primjenjuje i jednu i drugu metodu; iako se nešto od tog odvija međusobno ovisno).

Sveukupnim smanjivanjem kupovne moći smanjuje se vanjskotrgovački deficit a društvo nužno mora mijenjati način gospodarske organiziranosti.

Šteta takvih postupaka su prazne godine, koje radno sposobnom stanovništvu prolaze u riješavanju krize ...

Alternativa je mogući industrijski razvoj, popraćen sporednom zakonskom regulativom koja podupire stvarna radna mjesta i moguću uposlenost.

Greške titove industrijalizacije, kojim je formirano današnje društvo netko treba reformama ispraviti (i prestati optuživati HDZ za 20 godina vladavine).
HDZ je sustavno i temeljno (društvo u svoj svojoj složenosti) strateški vodio ka boljem (od onog koje su zatekli). Uz uvjet da vode računa o živim ljudima (članovima tog društva). Za razliku od skh/sdp, koji su uvijek, svojim krivim putem (pa i sada), obećavali bolje sutra (koje nije došlo, već su zauzvrat stigle bradate nakaze na našim tenkovima ...). Sve reforme se moraju prelomiti preko nečijih leđa. Teret rata i stvaranja slobodne države je dovoljno za jednu generaciju. Nove generacije moraju podnijeti teret napretka (za svoje, naše i dobro budućih naraštaja).

HDZ zna!

Post je objavljen 08.09.2012. u 09:21 sati.