Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/domacimed

Marketing

Naši proizvodi

MED

MED-mjesani(bagrem lipa)

Med je najrašireniji proizvod pčela medarica (Apis mellifera). Pčele skupljaju nektar s cvijeća i odnose ga u košnicu, dodajući mu različite enzime kojima ga ''konzerviraju'' i spremaju za kasniju upotrebu.


Med odnosno medna prezasićena otopina, nastaje otklanjanjem viška vlage iz šećernog sadržaja nektara, koji se tako pretvara u fruktozu (voćni šećer), glukozu i dekstrozu (grožđani šećer). Med sadrži i druge vrste šećera, enzime i minerale važne za čovjekovu prehranu (kalcij, bakar, željezo, mangan, magnezij, fosfor, cink i druge), vitamine i aminokiseline. Tamniji med ima veći sadržaj minerala i antioksidanata te je jačeg okusa, dok je med svjetlije boje obično blažeg okusa. Okus i boja meda određuje cvijeće od kojeg potječe nektar, ali i starost meda.

PROPOLIS


PROPOLIS – obećavajući '' lijek 21. stoljeća''



Propolis je prirodan proizvod kojeg pčele sabiru u obliku smola kod raznog bilja i drveća, dodajući razne fermente. Preporuča se kao preventiva kod upala grla, kod stanja anemije, respiratornih problema, njegu usne šupljine... Znanstveno je potvrđeno da ima izraženo protubakterijsko, protuvirusno i protugljivično djelovanje, ublažava upalne procese i ubrzava zarastanje ranica na koži i sluznicama te da ima anestetski, antioksidacijski i antitumorski učinak. Propolis držimo u zatvorenim posudama tamne boje pri temperaturi od 10 do 15°C udaljenog od izvora topline. Posebnost propolisa je u tome da bakterije na njega ne stvaraju otpornost i da nema zabilježenih štetnih, popratnih pojava osim kod hipersenzibilnih osoba sklonih alergijama.
Najjednostavnije je uzimati otopinu propolisa i pomiješati je s medom – u šalicu se stavi žlica meda i na Med nakapa 10-15 kapi propolisa te dobro pomješa dok se ne dobije jednolična kremasta masa, koju treba topiti što dulje u ustima 2-3 puta na dan. Moguće je isto nakapati u malo vode, pa popiti ili direktno nakapati u usta.

ROJEVI PČELA









Post je objavljen 06.09.2012. u 16:01 sati.