Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Devastirano i zapušteno poljoprivredno dobro Baštica

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Devastirano i zapušteno poljoprivredno dobro Baštica


Baštica devastirane zgrade i uništeni posjedi

Poljoprivredno dobro Baštica je bilo u sklopu bivšeg Poljoprivrednog kombinata Zadar koji je bio uzor za poljoprivrednu proizvodnju u Zadarskoj županiji, a imao je 1990. godine 1989 (tisuću devetsto osamdeset devet) zaposlenih radnika.

Nakon uništenja PK Zadar, Bašticu koja se prostire na oko 690 hektara na području općine Poličnik i grada Benkovca, preuzeli su hrvatski “poduzetnici” koji su je uglavnom devastirali te umjesto da obrađuju ovo poljoprivredno dobro, dižu poticaje. Treba hitno izvršiti reviziju ugovora o dobivanju zemljišta na području Baštice i dati ga ljudima koji će ga kvalitetno obrađivati, a sve kako bi se revitalizirala poljoprivredna djelatnost u općini Poličnik

Prošlo je više od 15 godina od završetka rata, ali i dalje je neobrađeno poljoprivredno dobro Baštica. Na području Suhovara u općini Poličnik obišli smo poljoprivredno dobro Baštica koje smo fotografirali. Te slike više od riječi govore o devastiranom i zapuštenom imanju poljoprivrednog dobra Baštica.

Propadanje poljoprivredne proizvodnje na području općine Poličnik ekonomska je trauma što je posljedica uništenja poljoprivrednog dobra Lug, Baštica i dr. koja su trebala biti okosnica poljoprivredne proizvodnje u općini Poličnik.

Posljedica takve vladavine je velika nezaposlenost u općini Poličnik što općinski vlastodršci žele prikriti raznim smicalicama. Sada je u općini nezaposleno 298 osoba, a od toga 25 s višom i visokom stručnom spremom te s time općina ima najveću stopu nezaposlenosti u Zadarskoj županiji.

Općinska vlast Poličnika na čelu s Davorom Lončarom i dalje je bez ideja na ovim prostorima, ne žele ništa promijeniti kako bi se organizirano otvarala radna mjesta u poljoprivredi. Zato isti trebaju odstupiti sa svih funkcija u općini Poličnik i odgovarati po zakonima, a da se na njihova mjesta već jednom izaberu ljudi koji će časno obavljati svoje dužnosti.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Ministarstvu poljoprivrede
4. Ministarstvu unutarnjih poslova RH
5. Državnom odvjetništvu RH
6. USKOK-u


U Poličniku, 6. rujna 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

Post je objavljen 06.09.2012. u 14:31 sati.