Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

Koncertna jesen i najave za 2013


DUKE ELLINGTON ORCHESTRA - KD LISINSKI, 4. listopada 2012.
Ulaznice za koncert slavnog orkestra u prodaji su od DANAS, 3. rujna, na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog te putem sustava www.ulaznice.hr.
Cijena ulaznica iznosi 190 kn za treću kategoriju, 240 kn za drugu kategoriju, 290 za prvu kategoriju te 340 kn za VIP. Poseban popust očekuje pretplatnike ciklusa „Lisinski subotom” – za najbrže je izdvojeno čak 100 ulaznica s 20% popusta. Za prvi zagrebački nastup poznatih jazzista u prodaji je samo 1300 ulaznica, a uz Zagreb ovog će puta posjetiti i Ljubljanu, Bratislavu, Prag, Ravello, Tokyo.
Prekrasna večer jazza nesumnjivo će privući sve zaljubljenike u čaroliju koju je stvarao Duke Ellington. Orkestar koji već desetljećima izvodi njegova najljepša djela, a kojeg vodi Ellingtonov unuk, Paul Ellington, provest će vas kroz bogatu jazz-riznicu. U njoj se nalaze skladbe poput svjetski popularnih “Take the A-Train”, “It don’t mean a thing”, “Satin doll” ili “In a sentimental mood”, a zajedno su bile jedne od perjanica onog što je Duke volio nazivati “američkom glazbom”.
Ovaj izvrsni skladatelj, pijanist i voditelj big benda bio je impresioniran instrumentalistima koje je spajao u jedan jedini ali za njega nevjerojatan instrument koji se zove - orkestar. Obilježio je prvu polovinu dvadesetog stoljeća, a svoju suverenost u jazzu još je jednom potvrdio pedesetih kad je objavio skladbu “Diminuendo and Crescendo in Blue”. Glazbenici su ga voljeli, ostajali su uz njega godinama jer ih je cijenio; uživao je u njihovom talentu, a oni u njegovoj viziji.
Surađivao je s Ellom Fitzgerald, Countom Basiejem, Louisom Armstrongom te mnogim drugim suvremenicima koji su ga smatrali izuzetno talentiranim i karizmatičnim.
CIJENA ULAZNICA: 190,00 KN – III kategorija, 240,00 KN – II kategorija, 290, 00 KN – I kategorija, 340,00 KN – VIP


“The Dubliners 50th Anniversary Tour” 14. 09. Klub Tvornica, Zagreb
Nakon rasprodanog legendarnog Royal Albert Halla, Dublinersi za svoj 50-ti rođendan sviraju u Zagrebu u klubu Tvornica 14. rujna 2012. Najpoznatiji i najdugovječniji irski band stiže ponovo u Zagreb u sklopu turneje na kojoj obilježavaju 50 godina postojanja. Dublinersi su začetnici ovog stila i učitelji bandovima poput Pogues, Flogging Molly ili Dropkick Murphys. Njihove izvedbe starih irskih napjeva, kao što je na primjer legendarna pjesma Whiskey in the Jar ili Dirty Old Town, danas se među publikom smatraju originalima.
Dubliners su najdugovječniji i najutjecajniji irski band svih vremena, a to je nedavno potvrdio i BBC dodjeljivanjem nagrade za Životno djelo. „Šuška se“ da je ovo oproštajna turneja ovih legendarnih Iraca, a s obzirom na veliku ljubav Dublinersa i Zagreba, ne propustite priliku biti u petak 14.09.2012. u zagrebačkoj Tvornici Kulture i pridružiti se velikom slavlju 50-tog rođendana najboljeg irskog banda na svijetu! Ulaz u Tvornicu je od 20 sati, a početak koncerta je u 21 sat.
Cijena ulaznice u pretprodaji je 180 kn, na dan koncerta 200 kn.
VIP ulaznice (sjedeća mjesta na VIP tribini) 250 kn. (moguće ih je nabaviti samo u Tvornici)




STEVE VAI, 9. 11., TVORNICA KULTURE, ZAGREB
Ove godine se Steve Vai prvi puta susreo s Beverly McClellan te ostao impresioniran njenim načinom interpretacije pjesama. Beverly ga je očarala snagom i kontrolom svoga glasa. Upravo zbog njene posebnosti, Vai je odlučio povesti McClellan da ga prati na dijelu njegove turneje. Beverly McClellan predstavit će se hrvatskoj publici i zagrijati atmosferu na zagrebačkom koncertu Steva Vaia, 9. studenog u Tvornici Kulture.
Beverly McClellan je brzo postala kamen u temelju velikih pjevača koji izgrađuju rock’n’roll. Svijetu se predstavila u NBC-evoj emisiji The Voice kao pjevačica zapanjujuće snage i mogućnosti. Danas stoji rame uz rame uz Ettu James, Janis Joplin, Bonnie Raitt i Melissu Etheridge. McClellan svira više od 10 instrumenata: gitaru, trubu, francuski rog i niz različitih udaraljki.





MARK KNOPFER 5.5.2013.g. ARENA ZAGREB

Jedan od najboljih svjetskih gitarista te "Glas I gitara " Dire Straitsa dolazi u Zagreb u sklopu svoje turneje na kojoj će promovirati najnoviji album "Privateering". Turneja će započeti u travnju iduće godine i trajati će do srpnja 2013.g. U sklopu europske turneje posjetit će 25 zemalja, i održati ukupno 72 koncerta. Mark Knopfler nedavno je primio najveće priznanje u Velikoj Britaniji, nagradu za životno djelo "Ivor Novello ". “Privateering” je Markov osmi solo studijski album i sa svojih 20 pjesama, prvi dupli album u njegovoj 35 godina dugoj karijeri.
"Što sam stariji to imam više inspiracije za pisanje pjesama, uživam u procesu stvaranja, snimanja albuma te nastupa uživo više nego ikad."
Višestruki dobitnik nagrade "Grammy" kao pjevač i tekstopisac za Dire Straits-e, Knopfler savršeno kombinira tekstove sa dionicama gitare i stvara bezvremenske hitove poput “Money For Nothing,” “Sultans Of Swing,” “Romeo and Juliet ” and “Walk of Life.”
Osim što je producirao albume za Bob Dylana i Randy Newman, umjetnik je snimao glazbu za filmove poput "Cal"," Local Hero", "Princess Bride" i "A Shot at Glory".
Najveći fanovi Mark Knopflera moći će svoje ulaznice kupiti već od 5. - 11.09.2012.g. putem službene web stranice www.markknopfler.com. Cijene ulaznica su: Vip parter 300 kuna, Parter I 300 kuna, Parter II 270 kuna, Donja tribina 300 kuna, Vip loža 550 kuna
Ulaznice za koncert jednog od najvećih gitarističkih virtuoza u prodaji su od 12.09.2012.g na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, te na www.eventim.hr.




ULAZNICE PO AKCIJSKIM CIJENAMA ZA KONCERTE ENSIFERUM, ANATHEMA, PARADISE LOST, ACCEPT, BRIT FLOYD, FEAR FACTORY I DEVIN TOWSEND U ZAGREBU STIGLE U PRODAJU
Za ovu jesen slobodno možemo reči da će biti koncertno vrlo bogata u Zagrebu jer su već sada najavljena mnoga gostovanja velikih glazbenih zvijezda. Organizatori Twilight promotion i Rock the nation nam najavljuju specijalne akcijske cijene za svoje koncerte.
Radi se o slijedećim koncerima koji će se održati u zagrebačkom popularnom koncertnom prostoru Pogon Jeinstvo; prvi nam 5. listopada dolazi sve popularniji finski ‘heroic folk metal’ bend Ensiferum i za njihov koncert ulaznice koštaju u pretprodaji 80 kn do 3. rujna nakon čega će koštati 110 kn i na ulazu 130 kn. Kao predgrupe će nastupiti heavy power metalci Amoral i groove metalci Profane Omen, oba benda također iz Finske. Slijedi ponovni dolazak liverpoolskih majstora atmosferskog rocka Anathema koji promoviraju svoj novi, vrlo hvaljeni album „Weather Systems“ za je čiji konecrt akcijska cijena 120 kn do 10. rujna nakon čega će ulaznice koštat 140 kn i 160 kn na ulazu. Četiri dana nakon, 15. listopada, dolaze britanske gothic metal legende Paradise Lost koji predstavljaju svoj novi album „Tragic Idol“ za kojeg kritičari kažu da je jedan od njihovih najboljih ostvarenja i da ih vrača u njihove najbolje dane. Akcijska cijena ulaznica za Paradise Lost iznosi 130 kn do 10. rujna, nakon toga 150 kn i 170 kn na ulazu. 24. listopada dolaze apsolutne heavy metal legende, njemački Accept kojima će ovo bit prvi nastup u Hravtskoj u njihovoj bogatoj četrdesetgodišnjoj karijeri. Na ovoj turneji promoviraju svoj novi album „Stalingrad“. Za njihov koncert je akcijska cijena ulaznice 130 kn do 10. rujna nakon čega će koštati 150 kn i 170 kuna na ulazu. 1. prosinca slijedi još jedna premijera, po prvi puta u Zagreb dolaze američke industrial metal legende Fear Factory koji predstavljaju svoj novi album „The Idustrialist“ i koji dolaze zajedno sa pravim metal genijalcem Devinom Townsendom koji predstavlja svoj novi album „Epicloud“. Kao predgrupa će nastupiti britanske nove metal nade Sylosis. Za taj koncert sa dva glavna benda akcijska cijena ulaznice iznosi 140 kn do 15. listopada nakon čega će koštati 170 kn i 190 kn na ulazu.



Post je objavljen 03.09.2012. u 16:29 sati.