Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

Marketing

ZTC nije ni bio na tehničkom

Razlog stopiranja pompozno najavljenoga jučerašnjeg otvaranja Zapadnog trgovačkog centra (ZTC) u Rijeci jest to što u centru nisu završeni radovi. Upravitelj ZTC-a Miro Medar kaže kako suprotno pisanjima nekih medija ZTC nije pao na tehničkom pregledu, već je austrijski investitor Universale International zatražio odgodu tehničkog pregleda jer u četvrtak u podne, kada je bilo najavljeno otvaranje, neke zajedničke prostorije u centru nisu bile završene.

Inače, u vezi s gradnjom ZTCa postojao je niz komplikacija. Ideja o gradnji centra javila se još devedesetih godina, no Universale je centar počeo graditi sredinom 2010. godine u jeku krize. Dio Riječana negodovao je i zbog izgleda centra koji se prema njihovu mišljenju ne uklapa u okoliš stanovi Zamet. U veljači ove godine pisali smo i o prosvjedu podizvođača na projektu ZTC-a zbog višemjesečnog neplaćanja radova.

Unatoč krizi očekivanja investitora su da će ZTC dobro poslovati jer je nakon Tower centra ovo tek drugi veliki trgovački centar u Rijeci. Osim Riječana u njemu se očekuju i kupci iz Pule, Pazina i ostalih istarskih gradova, ali i stanovnici Krka, Raba, Senja ili Opatije.

Post je objavljen 03.09.2012. u 11:17 sati.