Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Prijatelji životinja

Aktualne akcije i kampanje

Vege oaze u Zagrebu i Rijeci
Kako bi građani lakše podnijeli ljetne vrućine, a ujedno se educirali i pomogli životinjama, u Zagrebu i Rijeci organizirali smo Vege oaze. Posjetitelji Vege oaza mogli su se osvježiti i uživati u rashlađenim smoothijima od voća i biljnih mlijeka, naučiti kako se radi bademovo mlijeko, a dobili su i recepte za smoothije, sladolede i ostale hladne veganske deserte.
ZeGeVege festival održivog življenja
Najavljujemo 5. ZeGeVege festival održivog življenja koji će se u sklopu Veganmanije održati u petak, 7. rujna (9-21 sat), i u subotu, 8. rujna 2012. (9-17 sati) na Trgu bana Jelačića. Brojne posjetitelje dočekat će više od 50 domaćih i inozemnih izlagača, atraktivni izvođači koji će veselim ritmovima potaknuti na ples i pjesmu, razne degustacije, nagrade, promotivne prodaje te edukativne i druge zabavne aktivnosti. Za više informacija pratite postove na našoj web stranici, zegevege.com i na Facebooku.
Vege izazov
Pozivamo sve zainteresirane da se priključe Vege izazovu koji će trajati od ZeGeVege festivala, 7. i 8. Rujna, do 1. listopada, odnosno do Svjetskog dana vegetarijanstva. Prijavite se već danas i uživajte u dobroj hrani i još boljem osjećaju da činite najbolju moguću stvar za vas same i svijet oko sebe! Prijaviti se možete ovdje!
IFEEL vegan
Trener Fitness Bootcampa i hip-hop glazbenik IFEEL, koji stvara glazbu kojom progovara za životinje, putem plakata uoči ZeGeVege festivala uključio se u našu kampanju promicanja održive prehrane i zdravog života. Dragan Šurlan-IFEEL završio je psihologiju u SAD-u i prvi u Hrvatskoj pokrenuo poseban stil vježbanja pod nazivom Fitness Bootcamp.
Piknik na glavnom zagrebačkom trgu
Kao najavu ZeGeVege festivala održali smo piknik na Trgu bana Jelačića, na kojem su Petra Friganović, Đurđica Vorkapić, IFEEL i drugi ljubitelji ukusne vege hrane uživali u košarama punim zdravog voća, povrća, sendviča i kolača.
Prosvjed protiv pokolja dupina u Japanu
Na dan otvaranja sezone lova na dupine u Japanu, 1. rujna, održali smo u Zagrebu prosvjed protiv pokolja 20000 dupina. Prosvjedi su se održali u 93 grada, a prvi put ove godine prosvjedima se priključio i Tokio.

Poznati o veganstvu
Blic vijesti
Velikom pobjedom etičnosti zatvorena je uzgajivačnica biglova namijenjenih pokusima Green Hill u Italiji. Podsjećamo, iz ove uzgajivačnice dovezena su 32 bigla koja su oslobođena od pokusa na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu 21. srpnja 2005.
Zbog kršenja brojnih odredbi Zakona o zaštiti životinja zatražili smo konkretniju zakonsku zabranu borbi bikova u Hrvatskoj i uputili zahtjev Ministarstvu poljoprivrede za promjenom Zakona.
Podnijeli smo kaznenu prijavu zbog najavljenog klanja kokoši na pozornici u predstavi 'Dantonova smrt' koja se izvodila u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara. Zahvaljujući veterinarskom inspektoru dr. Darku Rukavini, spriječeno je ubijanje kokoši.
Podnijeli smo prijavu i protiv malodobnih Daruvarčana zbog kaznenoga djela surovog zlostavljanja, mučenja, nanošenja patnje te iživljavanja nad mačkom.
Uputili smo dopis nadležnim ministarstavima, županu Istarske županije i načelniku Općine Raša, kojim tražimo da opozovu odluku o zatvaranju rezervata za magarce Liburna u Raši i o slanju magaraca na klanje. Pozvali smo i građane da pišu nadležnim institucijama i zatraže zaštitu magaraca i rezervata u Istri.
Od Najljepše zahvaljujemo Deutsher Tierschutzbund i Tasso na međunarodnoj pomoći i više od 3300 prosvjednih e-mailova koje smo dobili u znak potpore u akciji sprječavanja ubijanja zdravih pasa i mačaka od strane veterinarskih inspektora u lipnju u zagrebačkim skloništima i domovima udomitelja.
Pjesma Od novoga na webu izdvajamo: članak 'Hrvatska treba zabraniti brutalne borbe bikova!', 'Veganstvo za zdravlje i ljepotu' i 'Deklaracija o pravima životinja' te naš odgovor na zahtjev veterinarske inspekcije. Također, pogledajte i promjene na Top listi pozitivaca i negativaca.
Pogledajte i nove kratke filmove na našem YouTube kanalu: Bademovo mlijeko, Petey priprema muffine od bundeve i Poznati o veganstvu.
BioGiardin, Mind in body PILATES, Vegehop štand i Vegetarijanski apartman dodani su u popuste za članove, a pogledajte i knjigu Juraja Gracina Viktorov put te novi wallpaper kalendar.
Provjerite u našem web katalogu nove majice koje smo otisnuli za vas, a isto tako možete kod nas naručiti i biljne namaze Vegetariana.
Zbog velikih organizacijskih potreba oko ZeGeVege festivala, molimo sve potencijalne volontere da nam se što prije prijave preko obrasca ovdje. Hvala!
Hvala vam svima koji nas redovito pratite i dajete nam vašu potporu. Sve vas, koji nas tek počinjete pratiti, pozivamo da u izborniku ovog AnimaLista provjerite na koje nas sve načine možete pratiti i podržati naš rad te pomoći životinjama.

Vaši Prijatelji životinja

---------------

lp, boroPost je objavljen 03.09.2012. u 08:48 sati.