Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/medjugorskiglas

Marketing

Gospina mjesečna poruka vidjelici Mirjani, 2. rujna 2012. godine

Image and video hosting by TinyPic

Budimo Gospini misionari

Ne proklinjite i ne sudite! Ne bojte se križeva koji vode istini, ne povijajte se pod poteškoćama i ne koračajte stazama probitaka! Ne oslanjajte se na lažna obećanja i ne uznosite se materijalnim dobrima! Ne upadajte u zamku zavisti i ne hvastajte se znanjem i umijećima! Ne nasjedajte zavodničkoj laži oca propasti, neprijatelju čovjekovu, rušitelju Božjih zapovijedi i podrivatelju ljubavi! Ne slijedite Evino lakovjerje, već se priklonite mome Bezgrješnom srcu! To nam govori Majka Gospodinova, pastirica Sinova stada i čuvarica naših duša, koja nas poziva na zajedništvo i jednotu s Isusom, na svjedočki put kojim koračaju sveci i mučenici.
Preklinjući glas duše Marijine, iz kojeg se izlijeva rijeka zagovornih molitava, doziva one koji ga žele čuti, kojima zavodnička glazba svijeta nije začepila uši, kojima bilo savjesti još uvijek otkucava u dubinama srdaca. Obraća se Gospa smušenoj dječici i prepoznaje one koji su voljni, ali još uvijek nedovoljno spremni krenuti u pustolovinu vjere, koji još uvijek ne mogu prebroditi ljudske slabosti i odlučno rastrgnuti tanku koprenu malodušnosti koja zasjenjuje Majčine riječi i zamućuje blagodatni sjaj molitava. Jer molitva je snaga u kojoj se događaju čuda, kojom se mrtvi na život bude, koja može brda pokrenuti i ratove zaustaviti. I fatimskoj vidjelici LucijiPrečista je jednom rekla kako se molitvom krunice od Boga može sve isprositi.
Gospa u Međugorju poziva da, zajedno s njom, molimo za one koji još ne upoznaše ljubav Stvoriteljevu, da tako pomognemo sebi i drugima kako bi se ojačali u vjeri i učvrstili se u obraćeničkoj ustrajnosti. Što nas više bude na Gospinoj strani, to će se brže i bezbolnije ostvarivati naum Velikog Božjeg plana kojim su prožete međugorske tajne. Unatoč milosrđu i svemogućnosti Gospodinovoj, svatko od nas treba dati svoj doprinos u dugoj i nepoštednoj bici za spas svijeta. Mora djelima, riječju i mišlju svjedočiti da pripada Kristu, da ne šuruje s dvoličnošću i ne služi naopakom nauku kneza svijeta, da ne povlađuje nemoralnim zakonima i ne hrani se lukavstvom i sebeljubljem. Molitva je prvi koeak prema preobrazbi ljudskoga srca, put prema radosti i poslušnosti, ona je snaga koja liječi i jača, spona koja nas veže s Gospinim srcem koje je izvor svih molitava, Srcem u kojem se začelo otkupiteljsko svjetlo i koje je probodeno mačevima naših grijeha.


Image and video hosting by TinyPic

Poziva nas Gospa da svatko od nas, uronjen u tajnu njezina Bezgrješnog srca, prihvati vlastitu svjedočku misiju, da se molitvom otvori svjetlosti Duha Svetoga koji će nas voditi putovima Božje volje i pokazati što nam je činiti. Naša navezanost na zemaljsko rađa strahove i nesigurnosti te guši plamen vjere i zamagljuje istinu. Plašeći se za zemaljski ćivot, odričemo se nade i sami sebi zatvaramo put koji vodi do života vječnog. Ravnajući se po zakonima propadljivog, okrenuti probitačnosti i koristoljublju, zatvaramo se u vlastitu ljušturu i sve dublje tonemo u blato samoljubivosti gdje ne dopre svjetlost ozdravljujuća i ne dohodi blažena jeka Božjega glasa.
Odbacimo ispraznosti svijeta, koji ne samo da manipulira duhovnošću, već izvrće opipljive činjenice i izokreće vidljivu stvarnost. Utječimo se Onoj koja nam dolazi iz rajske ljepote i koja nam ne propovijeda bajke, već nas suočava s tamom zloga i nudi put koji vodi preko Kalvarije do nebeskih vrata, preko sizne doline do radosti vječne, preko jednostavnosti i odricanja do raskoši i bogatstva kraljevstva Božjeg. Ako se priklonimo Isusovu nauku i prihvatimo postojanost istine, Gospa obećaje da će nas zaštititi od zlih sila, da će nas osnažiti svojom nazočnošću i ispuniti svojim milostima, da će nas tješiti u teškim trenucima i biti s nama u svim kušnjama.
Marija nas poziva da molimo za svećenike jer ako oni uzmaknu pred naletima zloga i pokleknu pred perfidnim nagovorima svijeta, tko će nam dijeliti svete sakramente, tko će nas predvoditi u bici protiv vojske nečastivoga. Zato zajedno s njima ustrajmo na putu istine, ne povlađujmo lažima i postanimo istinski Gospini misionari.



Post je objavljen 02.09.2012. u 13:32 sati.