Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

POSLOVNA ZONA NOVA SELA JEDAN OD NAJEPERSPEKTIVNIJIH PROJEKATA U HRVATSKOJ

Općina Kula Norinska je nedavno ishodila neophodnu dokumentaciju potrebnu za uknjižbu za oko 600.000 m2 Poslovne zone Nova sela u korist Općine Kula Norinska čime je postignut jedan od najvažnijih koraka prema konačnoj izgradnji Poslovne zone.

Ujedno je i riješeno pitanje vodoopskrbe buduće infrastrukture, pa je sve bliže dan kada će prvi investitori krenuti strojevima u izgradnju prvih objekata. Naime Općina Kula Norinska planira putem javno-privatnog partnerstva krenuti u izgradnju Poslovne zone na način da se dio otkupljenog zemljišta naplati radovima na izgradnji infrastrukture. Na takav način bi se otvorila mogućnost bržeg razvoja Poslovne zone, a investitorima flekisibilniji način otkupa zemljišta.

Uočavajući potencijal Poslovne zone, mnogi su krenuli i u njenu promociju izvan granica Republike Hrvatske.

Tako Hrvatska gospodarska komora, koja radi promociju hrvatskoga gospodarstva i ulagačkog potencijala putem izložbe „Be CROative“ te planira nastupiti s istom izložbom i na sajmu Expo Real koji će se održati od 08. do 10. listopada 2012. godine u Münchenu, na kojemu se očekuje dolazak nekoliko tisuća svjetskih ulagača zainteresiranih za ulaganje u različita područja gospodarske djelatnosti, planira prezentirati Poslovnu zonu Nova sela kao perspektivan projekt u Republici Hrvatskoj.

Centar za investicije HGK priprema katalog i promotivne materijale o investicijskim projektima i ulagačkoj klimi u RH za potrebe izložbe „Be CROative“, te su od strane Dubrovačko-neretvanske županije i DUNEA-e (Dubrovačko-neretvanska razvojna Agencija) predložena dva investicijska projekta iz Dubrovačko-neretvanske županije koja će uvrstiti u novo izdanje kataloga. Jedan od predloženih od strane Županije je razvoj poslovne zone Nova Sela.

Ovim će Poslovna zona Nova sela i marketinški postati jedan od najpotenciranijih projekata u Republici Hrvatskoj za vanjske ulagače.

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 01.09.2012. u 03:25 sati.