Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdstarasela

Marketing

Požari velikih razmjera u Karlovačkoj županiji

24.08.12. Petak 11:00 - 25.06.12. Subota 10:00 Požar niskog raslinja i šume, Donja Perjasica, (Općina Barilović)

Zapovjednik PVZ je obavijestio zapovjednika DVD-a o potrebi ispomoći na požaru velikih razmjera u Donjoj Perjasici, općina Barilović.
Požar je izbio dan ranije i nošen jakim jugom se brzoproširio po Perjasičkoj "preriji", radise o rjetko naseljenom području zaraslom u travu,stgelju,kupinu, nisko raslinje i slično.
Ujutro i popodne su tri člana DVD-a s ostalim vatrogascima čuvali stambene objekte u zaseocima naselja Donja Perjasica. Dolaskom osam članova popodne na intervenciju isti su upućeni na gašenje i usmjeravanje požara prema brdu Umka (kota 281) i dalje od kuća u zaseoku Bogdanovići. Tri člana iz jutarnje smjene napuštaju požarište oko 18:00 sati vozilom Renault.
Usmjeravanjem požara prema vrhu brda Umka, navečer osam članova DVD-a odlaze na kratki odmor, a nakon toga se raspoređuju na čuvanje zaseoka Bogdanovići, Šolaja i Karane tijekom noći i jutra. Jedan član DVD-a dovezao je vozilom Renault popunu vodom za piće i ostalu okrijepu na intervenciju i ostao na intervenciji do jutra.
Tijekom noći članovi su vršili gašenje vatre koja je izbijala tijekom noći u zaseocima Karane i Bogdanovići. Ujutro su članovi ugasili još jedan požar u šumi iznad naselja Bogdanovići.
Veličina izgorjele površina je oko 500.000,00 m2.

U intervenciji su sudjelovali:
DVD Stara Sela 9 članova, kombi vozilo Renault
Odjeljenje Lišnica 2 člana, kombi vozilo TAM
Ukupno je na intervenciji utrošeno 200,00 sati rada vatrogasaca DVD-a Stara Sela, a ukupni troškovi intervencije su 32.000,00 kn.

Na gašenju ovog požara sudjelovali su vatrogasci iz cijele županije, vatrogasci Grada Zagreba, a u nedjelju 26.08.sudjelovao je i helikopter HRZ-a.
Požar je trajao 0d 23.08.-26.08.2012. kada je pala kiša i pomogla vatrogascima.

Par slika sa intervencije:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Jutarnja smjena DVD-a

Uploaded with ImageShack.us
TAM-ić na sigurnoj poziciji

Uploaded with ImageShack.us
Krajolik nakon požara

Uploaded with ImageShack.us
Noćni požar

Uploaded with ImageShack.us
U bazi kod Staroga.

Uploaded with ImageShack.us

Post je objavljen 30.08.2012. u 21:46 sati.