Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

OBITELJ POGINULIH VATROGASACA I NAKON PET GODINA TRAŽE ISTINU

KORNATI

Komemoracija u povodu najveće tragedije u povijesti hrvatskog vatrogastva, pogibje 12 vatrogasaca na otoku Kornat, danas je kao i sve prethodne protekla u ozračuju nepovjerenja njihovih obitelji i rodbine u činjenice koje su do sada iznesena o uzrocima te tragedije: " Pet godina i ništa se nije pomaklo u cilju otkrivanja istine. Ostala je samo bol koja je iz godine u godinu sve jača. ", kazao je novinarima Dinko Stančić, otac poginulog maloljetnog vatrogasca Marka Stančića, a jednako razmišljaju i obitelji svih drugih poginulih vatrogasaca.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je stigao kao predstavnik Vlade, naglasio je kako je na Kornat došao iz poštovanja prema obiteljima poginulih. Osvrnuo se i na suđenje za kornatsku tragediju i dodao kako MUP na to ne može utjecati, no naglasio je kako bi se zbog obitelji cijeli slučaj napokon mora rasvijetliti."Brojne su dvojbe ostale oko ove tragedije i obitelji stradalih vatrogasaca ne mogu biti mirne sve dok ne saznaju istinu o svim okolnostima pod kojima su poginuli njihovi najmiliji. U tijeku je sudski postupak i dok traje, kao dužnosnik Vlade, ne smijem se miješati u njega i davati bilo kakve izjave i komentare. ", izjavio je novinarima Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova RH.

Na komemroaciji u uvali Stivančica na Kornatima bili su obitelji, prijatelji i rodbina poginulih, pripadnici Vatrogasne zajednice i DVD-ova iz Šibensko - kninske županije kao i brojni Šibenčani, Vodičani i Tišnjani. Jedini preživijeli vatrogasac u kornatskoj tragediji Frane Lučić kaže da neće biti miran dok se ne dokažu ili opovrgnu njegove sumnje da su vatrogasci izgorjeli zbog aktiviranja NATO bombi ili zbog toga što su bili poliveni gorivom iz protupožarnih letjelica. Živote su izgubili Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev-Mikulin, a suđenje za tu tragediju je o toku.…. mok.hr

Post je objavljen 30.08.2012. u 17:20 sati.