Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

U Marčeljevoj Dragi prostor tvornice RIO postaje stambena zona

Sredinom rujna 2012. godine na javnoj raspravi naći će se ciljane izmjene Prostornog plana uređenja (PPU) i Generalnog urbanističkog plana Grada Rijeke (GUP) koja se tiču područja gospodarskih namjena. Pročelnik Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Srđan Škunca pojasnio je da je ciljanim izmjenama obuhvaćeno 30-ak lokacija, a među njima su područje bivše rafinerije na Mlaki, tvornice RIO u Marčeljevoj Dragi koji postaje stambena zona, Svilno, Panorama, prometni čvorovi na zaobilaznici Rujevica, Kozala, Orehovica...

Jedna od atraktivnijih lokacija koja se mijenja je ona u Marčeljevoj Dragi na kojoj se nalaze proizvodni pogoni poduzeća RIO. Izrađivači izmjena su ocijenili da se zbog smanjenja proizvodnje i preseljenja tvornice RIO u područje industrijske zone Kukuljanovo zona površine 2,1 hektara uključuje u građevinsko područje naselja nekretnine Istra. Škunca je pojasnio da će se na taj način omogućiti reurbanizacija cijelog područja, odnosno stambena izgradnja na lokaciji tvornice RIO.

Područje Školjića u kojemu je nekada radila Tvornica papira, ili Hartera, iz industrijskog se transformira za različite namjene. Planirana nova namjena je gospodarska pretežito uslužna. Nova namjena i blizina gradskog središta bi prema ocjeni izrađivača prijedloga izmjena kroz urbanu transformaciju i očuvanje vrijednih nekadašnjih industrijskih zgrada trebala dati novi razvojni impuls i šarm širem gradskom središtu. Uslužnu namjenu dobit će i Industrijsko područje Sušak, odnosno prostor na kojemu je nekada djelovalo Istravino.

Post je objavljen 30.08.2012. u 09:43 sati.