Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

PRIPREME ZA MEĐUNARODNA NATJECANJA

Biti sportskog i takmičarskog duha, nije teško, pogotovo ako se takmičimo u onm aktivnostima u kojima smo najbolji. Dajana Diverno je mnogo vremena provela u posvećenom radu, gde je pisala romane, poetska ostvaranja, scenarije i predstave. Piše o svemu. Na pitanje par ljudi o tome - kako može da se posveti toliko različitim temama, na toliko različitim mestima? - Rekla je: ''Ako bih pisala samo jedno, nikad ne bih došla do savršenstva''.
Ovih dana polako stupa u kontakt s svojim saradnicima, analizira koja dela će ići na međunarodna natjecanja. Da se ne bunimo - kad bismo opisivali Diannu Diverne kao pisca, najbolji izraz za nju bi bio planetarna književnica, ali ukoliko odlazite na takmičenje kao što je recimo Nobelova nagrada - tada u zagradi iza vašeg imena mora postojati i zemlja koju predstavljate.
Dve osobe su u proleće 2010 godine znale za Dajaninu preusmerenost prema ovoj nagradi, ali to ne znači da će Dajana i uspeti doći do nje. Međutim ona nikad ne odustaje. Možemo se samo nadati kako će Dajana napraviti najbolji odabir dela i da će s zadovoljstvom predstaviti Hrvatsku, jer ipak i borba za tako prestižnu nagradu je kao za sportistu odlazak na Olimpijadu.

Post je objavljen 29.08.2012. u 21:03 sati.