Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineistra11

Marketing

Javne dražbe počele osvajati poslovne nekretnine

U zagrebačkom hotelu Antunović održat će se 15. rujna 11. aukcija nekretnina na kojoj će se licitirati s 34 stambenih i 24 poslovnih nekretnina. Tomislav Mužević, viši savjetnik u Aukcija nekretnina, tvrtki koja organizira ovo događanje, kaže kako će na predstojećoj javnoj dražbi biti dosad najveći broj poslovnih nekretnina.

Nadalje, na licitaciji u hotelu Antunović bit će i jedna komercijalna nekretnina iz BiH smještena u Banjalučkoj industrijskoj zoni Glamočani s početnom cijenom od 2,9 milijuna eura. Objekte od 4300 kvadrata i zemljište od 11.800 kvadrata, ne prodaje banka nego vlasnik koji se više ne želi baviti sadašnjom djelatnošću. Iz sličnog razloga prodaje se i hotel Babilon kraj Zagreba u Svetoj Nedelji, u vlasništvu bivše supruge poduzetnika Tomislava Horvatinčića stanovi Zagreb.

Kad se prodaju nekretnine u drugoj državi, kaže Mužević, tada se Ugovor o kupoprodaji mora potpisati i ovjeriti u državi gdje se nekretnina nalazi u roku od 7 radnih dana od prihvaćanja ponude. Ukratko, on smatra kako su ipak vidljivi pomaci od prve aukcije do danas. Cilj im je da upravo aukcije nekretnina postanu mjesto gdje se postižu realne cijene. No, ponuda je i dalje puno veća od potražnje.

Post je objavljen 29.08.2012. u 09:38 sati.