Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mi-rastemo

Marketing

Sea-Life u Konstanzu

Izlet u Njemačku nam se jako svidio pa smo to morali ponoviti, ali naravno s drugim planom puta. Odredište Konstanz, Sea Life. Na samom ulazu imali smo priliku opipati santu leda.


Svidjele su nam se meduze


evo i nekih velikih rakova


pa i super raže



Pogađali, pogađali što bi ovo moglo biti, ali nismo pogodili: jaje morskog psa


Jedna riba posla nam je i pusu



Međutim, sve do sada viđeno nije ništa u usporedbi s iznenađenjem koje je uslijedilo, prozirni tunel ispod ogromnog akvarija, a mi u njemu, predivno. A u tom ogromnom akvariju našlo se svega, morskih pasa


ponovo pokoja raža


Taj veliki akvarij je visine oko dva kata, a put osim što nas je vodio kroz sam akvarij i kruži oko njega. Tu smo još uspjeli uhvatiti i veliku kornjaču



I taman kad pomoslite kako je sve gotovo, da smo sve vidjeli, eto i pingvina. Jedan je bio osobito interesantan dok je slijedio pokrete Frana gore-dolje, lijevo-desno, a kad smo odlazili izgledao je kao da doziva klince ponovo nazad, a što drugo nego da su se vratili (ovih dana ću nastojati dodati i video zapis o opisanom).


Kad sam pitala klince gdje im se više svidjelo ovdje ili kod majmuna, odgovor je bio tu. Mene je to malo iznenadilo s obzirom da smo majmune mogli hraniti, a ovdje ništa nismo dirali (dobro osim jajeta), ali Fran uvijek ima spreman odgovor na sve: "Ali tamo su samo majmuni, a ovdje je puno više različitih životinja".
Pored Bodenskog jezera


Vratili smo se ponovo na blagajnu po ove ukrase za glavu.


Poslije smo se uputili u šetnju gradom Konstanzom, blizu je željeznički kolodvor, mekić gdje smo jeli, i jedan divan trg


i zanimljiv spomenik



I to bi bilo to od naše šetnje gradom jer kako se vidi u poljednjih par slika Ivor je zaspao kao top Ivici u rukama te nam nije preostalo ništa drugo nego li se vratiti do auta i uputiti se nazad u Schaffhausen. Priuštili smo se još malo panoramskog razgledavanja. Grad Konstanz je predivan, nudio je još dosta zanimljivih lokacija. Izuzetno me je iznenadio, nisam pojma imala o njemu i očekivala sam kao i do sada neko manje mjestašce, ali sam se dobro prevarila. To je sveučilišni grad, najveći na Bodenskom jezeru, površinom je veći od Osijeka, iako ima nešto manje stanovnika.
I još jedna zanimljivost za kraj ovog posta. Tamo smo kupili suvenir Švicarske za 3,75 eura dok je potpuno isti takav u Švicarskoj koštao 9 franaka!!!

Post je objavljen 28.08.2012. u 23:01 sati.