Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

ČETNIČKI POBUNJENIK S "BILOGORE" BORO TRBOJEVIĆ SLUŽI ZATVORSKU KAZNU U SREMSKOJ MITROVICI



RATNI ZLOČIN NAD HRVATIMA

Beogradski sud smanijo kaznu bjelovarskog županijskog suda sa 20 godina na 10. godina zatvora

Boro Trbojević, koji je 1994. godine proglašen krivim za ratni zločin počinjen nad civilima u Velikoj Peratovici i Topolovici tijekom 1991. godine, zatvorsku će kaznu odslužiti u Sremskoj Mitrovici. Njega je bjelovarski Županijski sud u odsutnosti osudio na 20 godina zatvora.

Naime, slučaj Bore Trbojevića jedan je od 12 slučajeva koje je razmijenilo hrvatsko i srpsko pravosuđe po sporazumu o suradnji u progonu počinitelja ratnih zločina, pa je nadležnost tako prešla Vijeću za ratne zločine beogradskog Okružnog suda. Tamošnji sud Trbojevića je osudio na desetogodišnju zatvorsku kaznu koju je on i počeo služiti 25. kolovoza 2010. godine.

Trbojević je optužen zbog činjenice da je 31. listopada 1991. godine u podrumu Osnovne škole u Velikoj Peratovici, ispalivši rafal iz automatske puške, ubio zatočene civile: Željka Selešija, Božidara Jakopeca, Petra Kramara, Franju Šokeca i Matu Petka. Jedini preživjeli ostao je Vendel Šklebek koji se uspio zakloniti i tako preživjeti. Trbojević je tada bio pripadnik tzv. Četničkog Bilogorskog odreda, a zajedno s pokojnim Bogdanom Trbojevićem, neposredno prije povlačenja, počinio je pokolj.

---------------------------------------
Vođa pokreta ŠTIT
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
00 385 (0) 95 814 82 90
CROATIA / BJELOVAR
brankostojkovic152@yahoo.com
--------------------------------------


Post je objavljen 27.08.2012. u 16:06 sati.