Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Najlon-vrećica i metar špage

Ove dvije stvari iz naslova, koliko god možda na prvi pogled bile beznačajne, u određenim situacijama mogu fotografu uštedjeti mnogo živaca, a možda i novaca. Tim više što same ne koštaju ništa, a stanu u svaki džep.

1. Najlon-vrećica, ona najobičnija iz dućana, može vrlo dobro poslužiti kao improvizirana zaštita za fotoaparat u nepovoljnim vremenskim uvjetima, prvenstveno u slučajevima kada pada kiša. Neki fotografi nemaju običaj sa sobom vući čitavu (vodootpornu) foto torbu, pogotovo ne onda kada samo idu u nekakvu šetnju gradom ili u prirodu. A čak i da čovjek u tim situacijama ima kišobran, uvijek se može dogoditi da se aparat namoči.

Poznato je da elektronika nije neki naročiti ljubitelj vlage. Iako su neki fotoaparti zabrtvljeni, velika većina nije. A čak i ako se aparat "malo smoči", te nakon toga i dalje radi, to ne znači da nije bilo štete - može se dogoditi da nakon nekog vremena aparat jednostavno "crkne" zbog korozije elektroničkih komponenti. (autor teksta izgubio aparat na takav način op.a.)

2. Metar špage, najbolje malo deblje može jako dobro doći u situaciji ako na fotoaparatu ili foto-torbi pukne traka za nošenje (a što se može dogoditi ako je ova već pohabana, ako se negdje zapne, ili ako dođe do potezanja u gužvi).

Isto tako, špaga, u kombinaciji sa vijkom odgovarajućeg promjera i nekakvim utegom (npr. malo većom maticom ili sličnim) može čak poslužiti kao improvizirani monopod (što može biti korisno u nekim situacijama), a u usporedbi sa pravim monopodom zauzima daleko manje mjesta... (video)

Post je objavljen 01.09.2012. u 00:32 sati.