Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sweetdailyrandom

Marketing

x pismo koje nikad nećeš pročitati x

Dragi N.,
nisam sigurna ni mogu li te više zvati "dragi". Drag mi definitivno jesi, ali ne znam koliko je to više primjereno. Ne znam ni zašto ovo pišem kad i tako nećeš dobiti priliku da to pročitaš. A valjda nije bitno.
Iskreno, zavidim ti. Sve ovo vrijeme koje sam provela s tobom je bilo predivno, ne bih ni sekundu svega mjenjala ni za najveći novac koji mi ponude. A ti? Ne znam. Do prije par tjedana, dala bih ruku u vatru da osjećaš isto. Bila bih uvijerena da znam što ti je u mislima. A sad? Sad više jednostavno ne znam. Mislila sam da te poznajem. Da si drugačiji, poseban, da ti je stalo do mene. Vjerojatno nekad i jest, nadam se da ne bi proveli svo to vrijeme u suprotnom. Ali nisam. Zapravo nisam. Nikad te nisam poznavala, bar ne onog pravog tebe kakav si sa svima drugima. Ja sam imala vlastitu privatnu kopiju koja se uvijek ponašala i činia ono što sam ja sama htjela. I čudno mi je bilo što sam našla savršenog dečka. Jer, bio si savršen. Samo, to nisi bio ti.
Sad, kad se sad vratim na početak, shvaćam koja sam glupača bila. Ni sama ne razumijem zašto sam te pustila da me uvjeriš da si drugačiji, da se izdvajaš iz gomile, zašto si me pustio da ti vjerujem da si predivan i savršen i da ćeš uijvek biti tu uz mene. Takvi te valjda na kraju najviše i povrijede. Ne znam jesi li dovoljno emocionalno onesposobljen ili jednostavno nemaš dovoljno savijesti, ali činjenica je da si skoro puna dva mjeseca proveo lažući mi u lice o tome koliko me voliš, koliko ti je stalo. Pustio si me da ti vjerujem kako je sve savršeno, a onda mi to oduzeo. Pozivi, poruke, ništa. Samo si odjednom nestao i nije te bilo. Ostala sam sama. Pustio si me da glumim najveću jadnicu koja se bori za ono što voli, a znao si da od toga nema koristi. I nisi me u tome spriječio. Ostavio si me da te čekam kao zadnje smeće da mi uopće kažeš da je sve ovo laž, da je gotovo.Hvala ti, iako mislim da sam više zaslužila. I sada ćeš jednostavno otići uz dvije-tri finte o tome kako sam predivna i zaslužujem bolje. Da baš. Samo da izdržim ove zadnje minute, a onda će sve biti gotovo. Ostat će samo bol i vrijeme koje će me naučiti da se s njome nosim.
Slike ću baciti. Kao i cvijeće i sve ostalo. Čim smognem dovoljno snage za tako nešto. Da bar mogu baciti i mjesta, da me više nikad ne podsjete na ono što smo imali i sate koje smo na njima provodili nerazdvojni. Da bar mogu sve zaključati u ogromnu ladicu i osigurati da se više nikada ne suočim s tim. Kamo sreće. Bit ću primorana proživjeti sve ispočetka kad vidim naše mjesto. S vremenom će postati lakše. ali i dalje se želim odseliti na Mars.
Eto, valjda je gotovo "dragi" N. Bez obzira na sve, želim ti sve najbolje, da, u najmanju ruku, budeš sretan. Sve što bih ja trenutno htjela. Sve što neću imati dulje vrijeme. Ponekad, one koje volimo moramo pustiti da odu i budu sretni. Ako je to cijena koju moram platiti za tvoj osmjeh, platit ću ju. Neću razmišljati o poslijedicama. A polomljenjene komadiće sebe ću već nekako sastaviti.


očito ne više tvoja,
A.



"Kugle od čelika sam skupljao na duši. Sve što je užitak danas sutra me guši i uzalud bježim u san. A snovi nikad novi, uvijek bez boja. U njima govoriš da nisi više moja, da odlaziš..."



"Još su ti usne umorne i sve što kažeš znam da nije. Još su ti suve cipele, napolju znam da kiša lije. Još su ti vreli obrazi, u oku sjaj ne prolazi, još ti na licu piše čija si.."



"Baci pogled preko ramena kad prođeš. Kad po meni ko po suhom lišću prođeš.. Pa me makar laktom u grudi pogodi, makar grub tvoj dodir bio još mi godi!"



"Srećo ne krivi me, vrati se i oživi me. Ne mogu čekati, zbog nas lud sam od ljubavi.. Daj da ti čujem glas, molim te spasi nas.. Srećo ne krivi me, ti si mi sve...."



"There's a girl that gives a shit, behind this wall, you just walked through it... And I remember all those crazy things you said, you left them running through my head. You're always there, you're everywhere, but right now I wish you were here. All those crazy things we did. Didn't think about it, just went with it. You're always there, you're everywhere, but right now I wish you were here. Damn, damn, damn what I do to have you here, here, here? I wish you were here....."



Post je objavljen 26.08.2012. u 09:21 sati.