Količina je od oka:
Ječmena kaša
Mrkva
Sol i papar
List celera
Bijeli luk
Maslinovo ulje
Malo crvene mljevene slatke paprike
Malo ljute feferonke
Kašu oprati i očistiti te ostaviti da stoji u vodi. Za to vrijeme očistiti mrkvu, narezati na kolutove i staviti u posudu te naliti vode da ogrezne. Kuhati. Kada je na pola skuhana dodati kašu zajedno s vodom u kojoj je stajala i kuhati dok sve ne omekani. Ako ostane puno vode ocijediti, ali ne previše. U tavicu staviti maslinovog ulja i malo zagrijati i na njega staviti žličicu crvene mljevene paprike, dobro promiješati i time preliti kašu i mrkvu. Dodati nasjeckanu feferonku (po želji, koliko se želi ljuto), posoliti i popapriti te umiješati sjeckani bijeli luk i sjeckani celer. Dobro promiješati, ugastiti plin i guštati uz kruh i svježu rajčicu.
Post je objavljen 24.08.2012. u 09:13 sati.