Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Moda, krzno i malo o Pokosici...

Osupnulo me listanje najnovijeg modnog časopisa sa opisima cipela aka torbica - kožne čizmice od šišane ponijeve kože, pa torbica od crvene zmijske kože do ostalih modnih drangulija raznoraznih pokrova egzotičnih divljih životinja.

Ne, nisam licemjer i neću pošto poto pljuvati po dijelovima odjeće od finih mekanih materijala, makar - da se nalazimo u hladnoj Rusiji možda bih i nosila bundu, ali ovako u ovoj prevtrljivoj polu-mediteranskoj klimi nemam o čemu razmišljati. (Da se razumijemo, Rudarka je vlasnica dviju, s time da ih čuva i "šeće" tajnica jer je ova dotična luda za njima.)

Uostalom, godinama ne nosim niti kaput nego neku vrstu ofucane zimske sportske jakne jer uskačem iz toplog automobila u zagrijane prostore, a ono malo što se prošećem je onda takva zimljava po nekim pustopoljinama da ni najbolji kaput ne bi služio svrsi već dotična jakna za ekstremne jedriličare. Malo je flekava, no to je sad neka druga priča...

Da se vratimo na krzno - smatram da je sasvim u redu da se neka dapa tipa Pokosice, ako joj je već takva volja šepuri u stanovitoj bundetini, ali da je strogo od životinja koje su uzgajane za tu vrstu odjeće. No da se po svijetu ubijaju i istrebljuju egzotične životinje samo zbog malo mekog krzna - mislim da je to teški zločin.

Kako još uvijek nisam ušla i neću nikada ući u Horvatinčićev Cvjetni ili kako li se zove jer smatram da je to tek pravi bojkot i otpor prema svemu što se dešavalo vezano uz Cvjetni trg i građanska prava (ajde priznajte - tko je to učinio osim mene!), tako isto smatram da bi takve stvari trebalo bojkotirati ne-kupovinom!

A o tome kako je bogataški svijet postao tako dosadan i bizaran da ni modni kreatori nemaju više načina da prodaju neku svoju torbicu, kaput, šešir ili cipelicu bez da u nju ugrade nešto tako egzotično kao što je koža od crevca divljeg zeca bijele dlake ili šišana ili nešišana dlaka tog famoznog ponija - stvarno ne znam gdje taj svijet ide.. pa valjda u p.m.

Ps. Fascinirao me moj vlastiti Furlin remen od neke "ispikane" kože dok mi nije Guzda objasnio da je to obični noj. Ma nema veze - meni je baš fency. Makar se malo ofuco u onom prošlogodišnjem požaru. Sad je tek shubby shic. He he.. smijeh

Post je objavljen 21.08.2012. u 15:42 sati.