Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babl

Marketing

masturbacija, vjeronauk i politika

- revitalizirani post od 20.8.2012.

U ono doba muškog puberteta kad navru hormoni nema te sile na svijetu koja može zadržati male ručice da ne posežu za spolnim izdancima i svakom ih prilikom izžmikaju.

Postoje razlike od primjerka do primjerka pubertetlije, ali one su u tome da li to rade učestalije ili manje učestalo, a ne da ili ne.

Tvrditi da nije tako bilo bi jednako kao tvrditi da imaju srca, ali ne kucaju, imaju oči, ali ne vide, imaju uši, ali ne čuju, imaju noge, ali ne hodaju, i tako dalje. Čim imaju testise koji rade, nužno se svako malo napune i vape, gnjave, prisiljavaju i vabe da se isprazne. Naravno, ima onih koji imaju srce koje ne kuca - ti su mrtvi, imaju oči koje ne vide - to su slijepi, imaju uši koje ne čuju - ti su gluhi, i tako dalje, ali to nikome ne želimo.

Većina pubertetlija nisu skloni to ni spominjati, a kamoli da bi o tome razgovarali. Ipak, ako ih okolnosti nekako navedu da o tome razgovaraju, većina njih će kategorički ustvrditi da to oni nikada ne rade. Time dolazimo do zanimljive i poučne situacije.

Prvi pubertetlija koji zna da je to zapravo nemoguće i nije tako drugom pubertetliji kategorički ustvrdi da se on tako nečim nikada ne bavi. Drugi pubertetlija koji zna da je tvrdnja koju je upravo čuo sasvim nemoguća i sigurno nije istinita ustvrdi istu nemoguću i lažnu tvrdnju, da ni on to nikada nije uradio. Prvi zna da mu drugi ne vjeruje, niti mu drugi vjeruje, kao što ni prvi ne vjeruje drugome (osim ako je netko od njih krajnje naivan i bedast), ali su obojica zadovoljni ishodom razgovora. Zadovolji su zato jer ih onaj drugi nije opovrgnuo, nije izrazio nevjericu, prihvatio je tvrdnju koju je čuo kao neupitnu, zapravo ju je potvrdio koliko god znao da je nemoguća i koliko god bio uvjeren da je neistinita.

Time smo opisali tipičnu situaciju koja je u političkom životu toliko česta da možemo ustvrditi da je svakodnevna - nije važno što je istina, važno je jedino ono što (i kako - uvjerljiva glasa i držanja) se kaže.

Zato je nastava vjeronauka vrlo značajna za svakog budućeg političara i bilo kojeg drugog žmuklera jer nema drugog školskog predmeta koji bi tako sistematski podučavao hipokriziji.













Post je objavljen 20.10.2015. u 11:51 sati.