Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Pobjeda na "krilima Vjere"

Amerikanac Leonel "Leo" Manzano osvojio je srebrnu medalju u utrci na 1.500 metara na Olimpijskim igrama u Londonu, na opću radost svoje župe sv. Ignacija mučenika u Austinu, Teksas. Pobjeda je tim veća, jer su u toj disciplini Sjedinjene Države čekale medalju 44 godine. No, ono što izdvaja ovog Latinoamerikanca visokog samo 150 cm, rođenog u Meksiku i odraslog u SAD-u, je njegov običaj da se prije utrke pomoli.

U utrci na 1.500 metara uglavnom je bio na pretposljednjem mjestu, da bi u posljednjih 200 metara nevjerojatno ubrzao i osvojio srebrnu medalju.

Manzano je, nakon što je prešao 'finiš', pao na koljena te se pomolio i i zahvalio Bogu na, kako je kasnije rekao, nagradi za sve žrtve i odricanja koje je podnio tijekom treniranja i priprema daleko od kuće. Ukazao je kako je cijelo vrijeme osjećao da je 10. ili 11.: "Znao sam da sam 'na repu' i samo sam se molio govoreći: Oče na Nebu, pomozi mi, pogurni me, daj mi snage.“

Manzano je inače aktivan član svoje župe i često djeci u tamošnjoj katoličkoj školi drži motivacijske govore te im je veliki uzor.

Otac Bill Wack rekao je za televiziju EWTN da je župa sv. Ignacija mučenika vrlo ponosna na Lea, ne samo zbog njegovog sjajnog rezultata već i zato jer govori o Vjeri i zahvaljuje Bogu za svoja postignuća. "Nestrpljivo očekujemo da se vrati", rekao je o. Wack.

Izvor: EWTN i laudato.hr

Post je objavljen 20.08.2012. u 07:47 sati.