Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stvarno

Marketing

Aplikacije i dodatak ( app , widget )


Šta su ( app ) aplikacije? 

Kratko rečeno : Aplikacija je "Primjena programa ", tj. aplikacijski program. 
To nije ništa novo. Prvi mobilni telefoni su često sadržavali male aplikacije kao što su kalendar, kalkulator ili male igre. Sada ima više od pola milijuna različitih aplikacija za smart TV-e, smartphone i tablete. 
Oni omogućuju korisniku da na TV-u ili iphoneu , tabletu , pokušaju da  dobiju jedan gumb za određene usluge, poput aktualnih vremenskih podataka,  planova letenja ili novinskih stranica, sve je optimizirano prema  karakteristikama svakog zaslona. 
Jednostavno dizajnirani,  aplikativani  ( primjenljivi), prost pristup društvenim mrežama poput Facebooka, Youtubea i Twittera, kao i povezanost s ogromnim arhivima, od kojih se može dobiti film i glazba (uz troškove), app od Skypa gdje se konačno TV pretvorio u stanicu besplatnih  video poziva diljem svijeta. 
Aplikacijom također možete preuzeti pakete programa s opsežnim funkcijama, kao što su pametni telefon ili tableti . Dakle, kao uređaj za APP-klik koji se pretvara u glazbeni instrument, navigacijski sustav, rječnik, visinomjer,  skener, libela,  metronom, kalendar, mjerač razine zvuka, foto laboratorij (!)  ....
Može se kazati ,  popis je beskrajan. 
Mnoge aplikacije možete preuzeti besplatno, neke uz potrebnu naknadu . Ali oprez: Kao što možete vidjeti, postoje aplikacije koje su u početku besplatne, ali, u konačnici, njihovo korištenje, može  koštati  novaca. 

Važno:
Aplikacije su specifične platforme. 
Pa neke Android aplikacije ne mogu se koristiti na iPhoneu, ili obrnuto. Popularne i mnogo korištene aplikacije su još uvijek dostupne za obje platforme. 




   Što je  ( widget ) " dodatak " ?

Popularne aplikacije su one aplikacije koje su započete kada je to potrebno, pritiskom na ikonu. 
Dodatak ( widget ) na zaslonu izgleda gotovo kao da je dio programa , stalno povezan s njim , dodatak stalno ažurira u pozadini, ali bez potrebe da mi činimo nešto. 
Primjer će ilustrirati razliku: Ako  imate app "stanje baterije", i dali ste   mu informaciju da će se dohvatiti i prikazati neko novo stanje. Nakon što ste odabrali ovu aplikaciju , svako novo stanje se ažurira u pozadini i registrira na zaslonu.
Znači morate instalirati dodatak, tek onda  će te biti obaviješteni u bilo koje vrijeme o trenutnom stanju baterije bez potrebe da se uvijek otvara app " stanje baterije ". 
Ako dodatak nije aktiviran ( instaliran ) onda da bi vidjeli stanje baterije  morate doći na start aplikacije i pritisnuti gumb te aplikacije.
 Popularna su takva samo-ažuriranja aplikacija, posebno za vrijeme i vremenske zaslone. 
Moramo imati na umu, međutim, da i dalje stalno radi program koji tereti  sustav, što može dovesti do ( općeg ) zastoja i povećanog opterećenja na bateriji kao i čitavoga sustava uređaja kojim se koristite.

Post je objavljen 19.08.2012. u 16:16 sati.