Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qaya

Marketing

Napuhana i glupa
Jesam.
Ovo vam moram ispričati
Ima jedan blogerski natječaj za priču. I reče Katica i ona će.
''Ma nemoj Kato, kumim te, nejdi iz našeg sela…tu te svi znaju…i kak da ti velim ti si više onak za kuharicu…'' pokuša Qaya.
'' I za madrac…'' požuri Katica dodati. (sram vas bilo, mislila je na dokono izležavanje).
No, ona je čvrsto odlučila, nije zbog nagrade, nema tu novca, već više da se ovdje unesu neke promjene, i bome pošalje jednu. Sasvim čitljivu.
E, ljudi, kritike i nisu bile loše al' se među njima nađe jedna koja na njenu priču upre prstom kao na primjer nepismenosti u Rvata. I ko da ste joj stavili crvenu krpu pred oči, počne njen ego zavijati ko štenci u štenari. Ma što će njoj neko solit pamet kad ona ima spelingčeker, koji je ukazao na par greškica, niš spektakularno, u okviru broja koji je imala i većina drugih tekstova. I počela ona boj za pravdu za koji je od prve bilo jasno da će ga izgubiti jer tip je bio u pravu. Greške su nabrojane. A ona se izvlači na spelingčeker i još postavi pitanje da kakav oni koriste, možda ko preporuči neki baš onak za neznalice. Onda joj jedna skroz dobronamjerna žena ukaže na glupost, da kakvo je to pitanje, da koji spelinčeker, da je to za dumis i da ona to sve sama i tutne Katici savjet da više čita knjige a ne samo blogove i da poput nje, te mudre žene, ne koristi u prepisci naše znakovlje??? Ajooj! Koja sam ja glupača. Tu svi odlikaši, nitko ne treba spelingčeker osim mene. I još se na njega vadim.
''E, lepo sam ti rekla…to je viši razred…ti u životu nisi kupila mlijeko već mleko, a č i ć ne razlikuješ ni u sreći a kamoli u pisanju…'' počne Qaya sipati sol na ranu.
''Ne, ne, ni slovenski geni te ne spašavaju…'' prekine pokušaj Katičine obrane. ''Ne znaš i gotovo. Površna si!''
I to je istina. Katica u svemu dođe do visokog roh bau-a i tu stane. Ostalo će drugi. Na primjer lektori. I sve do sad se oko toga nije sekirala. Al sad se to pokazalo ko ozbiljan manjak. Uništilo priču. A ona brani neobranjivo. Spelingčekerom. I to prizna. Glupača.
Da bi pogoršala stvar napomene ona da iza nje stoji jedna knjiga i par priča sa dobrim kritikama u kojima lektori nisu imali previše posla. E jbga sad, da je to mogel reći neko sa strane ajde de, a ovako se to shvatilo kao arogancija. Jerbo se javila jedna nadžak baba otrovna jezika, sva zgrožena (pardon, ''osupnuta''se potpisala) i nahvalila Katicu da se tolika količina arogancije i gluposti rijetko sreće. I pazte sad, istina je zna Katica biti i jedno i drugo, bogami ponekad i oboje, i priznala bi ona to toj nadžak babi da ova nije ispoljila svu svoju nesavladivu zloću i u nicku mi sasvim namjerno promijenila prvo ''a'' u ''u''.
To je bilo dezintegriralo Katicu.
Kako ju je zloća takla tako je ona nestala. Natrag u svoje selo, sa pustopoljinom na mjestu gdje inače stoji ego.

Eto dragi moji to vam je to. I sad očekujem od vas, koji me znate, da me malo tapš tapš, te proći će, te znaš ti povremeno i nešt pametno sročit, ma vidi kako si lijepapametnaidobra, pa sve će to proći do udaje…ma znate već.
Dobro ne morate mi baš ode pisati ali svako po jedno dvaest riječi, to bi mi malo pomoglo.

PS ovo boldano će ejmi shvatit kad pristigne.


Post je objavljen 19.08.2012. u 13:13 sati.