Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Večer folklora: Rokovo u Vrbju



Sadržaji obilježavanja Dana općine Vrbje i blagdana svetog Roka, zaštitnika mjesta nastavljeni su sinoć folklornom večeri u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Vrbje. Domaćini su u goste pozvali kulturno umjetnička društva iz Rešetara, Dragalića, Jakšića te članove Hrvatske pjevačke skupine „Slavča“ iz Nove Gradiške. Posjetiteljima se predstavila i najmlađa skupina Kulturno umjetničkog društva „Vrbje“ uz pjesme i plesove Slavonije. U ime domaćina dobrodošlicu su gostima uputili načelnik općine Vrbje Igor Jurišić i predsjednica KUD-a Vrbje Marijana Sekulić, a potom su gosti i posjetitelji mogli uživati u brojnim izvedbama društava koji su ih pjesmom i plesovima poveli na glazbenu šetnju Lijepom našom.

Uz brojne sadržaje obilježavanja ovogodišnjeg Dana općine Vrbje posjetitelji su mogli razgledati izložbu „Slavonski konji“ autora, našeg sugrađanina Igora Hercega, a svu raskoš i ljepotu nošnji i običaja gosti su prezentirali velikim mimohodom kroz selo uz pratnju slavonskih zaprega i konjanika.

Folklorna je večer završila dogovorima za daljnju suradnju i zajedničkim druženjem uz pjesmu, ples i slavonske delicije.
Iako relativno mlado društvo osnovano prije godinu dana, kulturno umjetničko društvo Vrbje se i ovoga puta pokazalo kao dobar domaćin i organizator, a svojim su dosadašnjim radom i nastupom pokazali da su itekako opravdali svoje osnivanje.


Post je objavljen 18.08.2012. u 09:47 sati.