Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bk-sehara

Marketing

U Kostajnici održana četvrta po redu sportsko-kulturno-zabavna manifestacija: PARTIZANOVA CRNO-BIJELA NOĆ



Go to ImageShack® to Create your own Slideshow

U organizaciji Fudbalskog kluba Partizan, a pod generalnim pokroviteljstvom Skupštine opštine Kostajnica i medijskim pokroviteljstvom Radija Kostajnica dana 13. i 14. jula ove godine održana je, četvrta po redu, Partizanova Crno-bijela noć. Bila je ružičasta, mada su neki smišljenim postupcima željeli da bude crna, ne posjećena. Roštiljali i dijelili besplatno piće na jednoj od kostajničkih plaža kako bi što manje bilo publike na ovoj već tradicionalnoj manifestaciji. Nije im uspjelo, niti će kada, a pjesma: Ne može nam niko ništa – odgovor je na sve provokacije sitnih duša i neljudi.

Svake, pa i ove godine, sakupili se igrači, treneri, uprava, navijači - svih generacija i sa svih strana. Legende poput Hamida, Aska, Minje, Derve, Huske... ponovo su bile zajedno. Po četvrti put kostajnička DIJASPORA na okupu. Revijalna utakmica. Bio je to susret Kostajničana. Onih domaćih i onih razasuti diljem dunjaluka. Poteza na pretek. Onih velemajstorskih i onih smiješnih – podjednako. "Doktor" Lule nije imao mnogo posla. Intervenirao je samo jednom izvozeći povrijeđenog igrača u tačkam. Lijekovi su bili; hladna piva, domaća rakija, konjak... Rezultat neodlučan. Potom penali. Zabrojali se zapisničari, sudac, protivničke ekipe. Svjetski raritet – rezultat i nakon izvođenja penala neriješen. No, zna se – pobjednik je organizator susreta i svi učesnici. Poslije - zajedničko sijelo. Priča priču stizala. Od prije gotovo šest decenija pa na ovamo. I pjesme je bilo. Virtuoz na harmonici Alija Jašarević sve to lijepo popratio. Zahvalnice dobiše: Ibrahim-beg Kulenović - najstariji igrač, Mladen Jelisavac – najmlađi igrač, za najatraktivniji potez proglašena je Hadina odbrana jedanaesterca, a najbolji igrač susreta je Hamid Sofilić. Susret je sudio Ibrahim-Ibro Safić, internacionalni sudac, koji je stigao specijalno iz SAD-a na ovu manifestaciju. I njemu je pripala zahvalnica.

REPREZENTACIJA KOSTAJNICE: Avdo Tihić. Ibrahim Kulenović, Ibrahim Midžić, Elvir Šudić, Mirsad Kovačević, Darko Jajčanin, Tomo Garača, Duško Makivić, Mladen Jelisavac, Alen Mustić, Ahmed Bobaj, Predrag Crnobrnja, Ljubomir Vujanović, Željko Boščanin, Milorad Borojević, Dragan Stanić, Rajko Crnobrnja, Dušan Zec...

REPREZENTACIJA DIJASPORE: Muhamed Dautović, Hamid Sofilić, Sanel Korajac, Stojan-Čole Dejanović, Dursum Duraković, Amir Jašarević, Bakir Jašarević, Mehmed Bobija, Meho Memić, Samir Jašarević, Hasan Dautović, Huska Jašarević, Safet Sadiki, Armin Ćurt, Derviš Dugonjić...

U predigri susreta Reprezentacija Kostajnice i Dijaspore sastali su se stari znanci i sportski prijatelji, senioske ekipe Partizana i Podova, nekadašnje Jedinstvo iz Dvora. Međunarodna prijateljska utakmica također je završena neodlučno 3:3. Zgoditke za Partizan postigli su Makarić, Jakovljević i Babić.

Poslije utakmice se, kao u stara dobra vremena, zajednički družilo.

U sklopu Partizanove manifestacije odigran je i brzopotezni šahovski turnir. Prvo mjesto zauzeo je Siniša Milašin, a potom su se poredali: Husein-Rile Jašarević, Mile Diklić, Zoran Račić, Dragan Kolundžija, Ranko Milojević... Tih dana u prostorijama Partizana posjetioci su mogli razgledati i izložbu slika Oste Ercega, Novljanina, jednog od najautentičnijih likovnih pojava ne samo na ovim prostorima. Erceg je spojio gotovo nespojivo - lirsku priču ispričanu likovnim jezikom.

Sutradan zabava. Za pamćenje po mnogo čemu. Za muzički dio bio je zadužen bend "Unski biseri" na čelu s Arminom Bosnićem i vokalnim solistom Sikijem. Međutim, priliku da pokažu šta znaju na pjevačkom planu, a neki su tu velemajstori, imali su i mnogi drugi: Ibro, Ipo, Suče, Suada, duet Nedžada i Derva, Berlinčanka...
I ovom prilikom uručene su zahvalnice za donatore i sponzore, a posebnu zahvalu dobila su braća Bakir, Samir i Amir Jašarević za darivanje kompletne garniture dresova za najmlađe Partizanove igrače, veliku sportsku torbu i fudbalsku loptu sa Europskog prvenstva 2012. Derviš Dugonjić i Osman Jajčanin dobili su zahvalnice za prošlogodišnje donacije, a Pekara "Dan i noć" za ovogodišnju. Najdirljiviji čin te noći bio je taj kada je predavana zahvalnica za Jadranku Podinović, koja je uručila novčani prilog svog rahmetli supruga Keme, velikog Partizanovog igrača i zaljubljenika u Kostajnicu, "Crno-bijele" i Unu, kojeg je smrt spriječila da bude učesnik ove već tradicionalne manifestacije.

Prigodne govore te večeri održali su Marko Čolić, načelnik kostajničke opštine i Dragan Kojić, predsjednik Uprave Partizana.

Te večeri predstavljena je i vrlo zanimljiva, dizajnerski, slikovito, tekstualno i koceptualno zrela Partizanova brošura, s novom članskom kartom i amblemom - autora Ferhata Korajca. Njemu je te večeri Ibrahim Safić uručio kristalnu statuu sportaša, kao najboljem organizatoru sportskih i drugih priredbi na ovim prostorima.

Sretno i berićetno do idućeg susreta!


Post je objavljen 14.08.2012. u 16:08 sati.