Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Prodaja HPB, Croatia osiguranja i drugih nacionalnih vrijednosti

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Prodaja HPB, Croatia osiguranja i drugih nacionalnih vrijednosti



Stranka hrvatskog zajedništva protivi se prodaji nacionalnih vrijednosti, jer je dosadašnjom privatizacijom rasprodano, odnosno poklonjeno cca 78 milijardi dolara, a da nije ispunjen niti jedan uvjet Zakona o privatizaciji.

Nije stvorena nova vrijednost, nisu otvorena nova radna mjesta, nije potican rast hrvatskog poduzetništva, nije smanjen javni dug. Niti jedna od tih Zakonskih obaveza nije ispunjena. Naprotiv, smanjene su postojeće vrijednosti, desetci tisuća radnika su bez posla, pogoršani su uvjeti privređivanja, povećan je javni dug.

Hrvatska je naslijedila od bivše Jugoslavije dug od 3,3 milijarde dolara, a danas nakon 20 godina samostalnosti taj dug se popeo na cca 75 milijardi dolara. Računajući povećanu zaduženost i prodano srebro u ovih 20 godina, dosadašnje Vlade RH potrošile su cca 150 milijardi dolara više nego što je Hrvatska zaradila.

U prosjeku svaka vlada do sada godišnje potroši cca 7,5 milijardi dolara više nego bi smjela potrošiti. Istaknuti znanstvenici, na primjer prof. dr. Slavko Kulić, konstantno upozoravaju i mole Vladu da prestane hrvatski narod voditi u dužničko ropstvo.
Umjesto javne razumne i ekonomsko logične rasprave, rad Vlade se svodi na to kako se zadužiti i odraditi mandat, a poslije odrađenog mandata to će rješavati netko drugi.

Stranka hrvatskog zajedništva jedina ima gospodarski program koji hrvatskom narodu osigurava bolju budućnost u narednih 50 godina i to bez da se Hrvatska zaduži i jedan euro i bez da proda 1m2 hrvatske zemlje.

Stoga SHZ traži od Vlade RH da:

- prestane s rasprodajom hrvatskog bogatstva, jer to je bogatstvo svih građana. Vlasnici tog bogatstva nisu ovlastili Vladu RH da njihovo prodaje i s tom praksom treba prestati.

- prihvati gospodarske programe koji Hrvatskoj osiguravaju investicije od preko 55 milijardi eura i otvaranje 300 tisuća novih radnih mjesta.

Ako rasprodaju nacionalno bogatstvo, svojom privatnom imovinom svi članovi Vlade trebali bi garantirati da će otvoriti nova radna mjesta, postići brži ekonomski rad, smanjiti javni dug i druge zakonske obaveze koje su propisane u Zakonu o privatizaciji.

Ako Vlada nije sposobna za navedeno, trebala bi raspisati izvanredne izbore putem kojih će doći na vlast oni domoljubi koji neće rasprodavati nacionalne vrijednosti, koji će Hrvatsku izvući iz ove teške moralne i materijalne krize.

Hrvatska je bogata država. Ima resurse za 40 milijuna stanovnika kojima može osigurati pristojne uvjete života, a oni koji danas vladaju Hrvatskom nisu u stanju osigurati pristojan život za 4,3 milijuna stanovnika. Gdje su tu razum, moral i pošten odnos prema državi i hrvatskom narodu?


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske


Zagreb, 14. kolovoza 2012. godine



ing. Željko Vinski
predsjednik SHZ-a


Post je objavljen 14.08.2012. u 13:35 sati.