Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turimti

Marketing

Ne/čudim se...

....
......

Ne/čudim se...

Jutros sam se probudila iz sna pravednika. U zemlji pravde & pravednosti uz čudorednog Predsjednika, drugačije se ne mre. Dotični, trenutačni predsjednik RH-a neko jutro nakon neprespavane noći uz morsko žalo Baške Vode izjavi & osta budan kako nitko nije mogao očekivati ovako katastrofalne rezultate u gospodarstvu. Za ostale ne garantiram, ali za njega sigurno znam da nema razloga za čuđenje. Okružen brojnim suradnicima, sveznadarima & njihovim tekličima, provodeći vrijeme u društvu s građanima na kafi, kavi ili kahvi, mogao je znati kuda ide ova zemlja. Jedno je ići u EU, drugo kada se ide u „ pizdu materinu “- da prostite.
Država koja ne želi obračun sa tajkunima, sa talogom & viškom osoba u Vlasti, koja se bavi kozmetikom, a ne suštinom, sa stvarnim problemima, osuđena je na propast. Godinama znamo za globalnu svjetsku krizu, za recesiju, za odlazak proizvodnje na Istok, u isto vrijeme uništavamo svoju, visokim nametima da bi se pijavice na proračunu, državni činovnici i prevrtači koje kakvih Excel tabela & grupnih prikaza namirili iz godine u godinu, povećavamo broj branitelja u mirovini, kupuje se sindikalni mir, zadovoljavaju dragovoljci, Franjina peta koluna, zemlja prepušta Škegrinim tekličima; Luki Rajiču, Todoriću, Kerumu, Greguriću, Šternu, Mudriniću, Andabaku, nekim tenisačima, vozačima brzih auta, kvazi bankarima...
Reprezentaciju u rukometu ne vode najbolji vengo najpodobniji kadrovi bivše vlasti ZNA SE koje; Červar, Goluža te ini.
Nije ova zemlja siromašna kadrovima ma što mi govorili kada spominjemo postojanje samo 7% visokoobrazovanih građana. Postoje ideje, postoje ljudi spremni da se uhvate u koštac sa ovim lošim rezultatima gospodarstva. Ali Predsjednik i Vlast moraju stvoriti poduzetničku klimu moraju biti otvoreni i za one stručne i sposobne koji ne pripadaju njihovim strankama.
Narod se ne buni. Siva ekonomija cvate. Recepcionerke neprivatiziranih hotela u vlasništvu države prvo pune svoje apartmane pa onda krevete u svom hotelu gdje ostvaruju osobni dohodak, zdravstveno, staž. Vozači autobusa kradu firmu pa onda sebe, o doktorima se nema što reći. Pacijenti su krivi što su ih takvim napravili. Doktore, uzmi kuvertu, uzmi jastoga, uzmi višku vugavu, biševski plavac, bit će i po koja lignja, kapare, lavanda, samo da Nona poživi. Još nije potpisala testament. A, onda bit će i gratis apartmana.
Zemlja je U kurcu. Hrvatine bi kazale; „U nježniku“, onom mlitavom, nekorisnom, vrijednom samo galebovima na Karepovcu* (*splitsko odlagalište smeća).
Jednom riječju, u ovoj zemlji Čavoglavaca, ništa me ne može iznenaditi pa ni čuđenje o stanju u državi trenutačnog Predsjednika, lidera, predvodnika zemalja s Balkana.
Da, čiji je Mali & Veliki škoj u malostonskom zaljevu? Prije podne naš, poslije podne njihov...Modrić iz Londona. Modrić u London (?).
Vrijeme, vreme, vrime je ne/čuđenja. Ne/čudim se sebi, Tukcu, čudim se mladima...Živimo jedan jedini život na ovakav način...E, to ne brine Predsjednika...






Post je objavljen 14.08.2012. u 12:01 sati.