Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

5. smotra folklora OD KONOPLJE I LANA VREĆA TKANA 2012

Od konoplje i lana

Dragi Đeramovci, dragi Viljevčani, i svi ljudi dobre volje! Približilo se najljepše vrijeme u godini za sve nas. U selu se užurbano vrše posljednje pripreme za najveći događaj godine. Srca Viljevčana lagano već poigravaju i vidi se osmijeh na ulicama. Svi znaju što nam slijedi u nedjelju :) Iznimna nam je čast pozvati Vas na jubilarnu, petu po redu smotru folklora u Viljevu OD KONOPLJE I LANA VREĆA TKANA!

U nedjelju, 19. kolovoza, program 5. smotre folklora OD KONOPLJE I LANA VREĆA TKANA započinje već u 9:30 sati ujutro, svečanom svetom misom u crkvi sv. Andrije apostola. U 17:00 sati započinje mimohod gostujućih skupina ulicama Viljeva, od nogometnog stadiona do središta mjesta. Ove godine će se na našoj smotri predstaviti najveći broj gostujućih društava do sada - njih čak 10! Na Smotri će nastupati i naši viljevački mališani – Folklorna družina OŠ Ante Starčevića Viljevo te domaćini, KUD „Đeram“ Viljevo. Sve navedene skupine će od 18:00 sati sudjelovati u svečanom kulturno-umjetničkom dijelu programa, na ljetnoj pozornici u središtu mjesta.

Vrijeme je da predstavimo sjajne sudionike ovogodišnje, 5. smotre folklora OD KONOPLJE I LANA VREĆA TKANA. Svojim folklornim, pjevačkim i glumačkim umijećima ove će nas godine počastiti:

1. Folklorni ansambl "Bilje" Bilje

2. KUD "Jasen" Šaptinovci

3. Folklorna družina OŠ Ante Starčevića Viljevo

4. KUD "MAK" Trnovec

5. KUD "Franjo Strapač" Našički Markovac

6. KUD "Sveta Ana" Radikovci

7. KUD "Josipovac" Josipovac

8. KUD "Klasje Slavonije" Antunovac

9. KUD "Matica Slovačka" Miljevci

te domaćini, KUD "Đeram" Viljevo.



Nakon smotre folklora, oko 21:00 sati počinje zabavni program na istoj pozornici, uz zvuke jednog i jedinog tamburaškog sastava "SLAVONIA BAND"!

Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate ovu našu manifestaciju, njezin kulturno-umjetnički dio, a kasnije da se zabavite uz zvuke tamburaške glazbe te uz neizostavne viljevačke i slavonske delicije koje će se pripremati u kuhinji na otvorenom, također ispred Općine Viljevo!

Poveznica na službenu facebook stranicu događaja, na kojoj možete pratiti sve detalje vezane uz smotru i prateće događaje:


http://www.facebook.com/odkonopljeilanavrecatkana



Do skorog viđenja na 5. smotri folklora u Viljevu! Budite dio najveće godišnje proslave u Viljevu!





Post je objavljen 13.08.2012. u 18:10 sati.