Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gorancodorcokycoks

Marketing

Šujički polumaraton iliti 2012. ODISEJA u Barevu

Kako krenuti , kako započeti , kako dočarati ? Nemoguće !

Jednostavno ne postoji riječ , ne postoji rečenica , kojom bi se mogla opisati nova Maratonjarska avantura. Neki slučajni prolaznik ili možda neki slučajni čitač ovih redaka , ostat će zauvijek zakinut ovim što smo mi danas proživjeli.Kako bi barem malo dočarao putovanje usporedio bi ga ponajprije sa trilogijom Prstenove družine :).

Pisao bi a ne mogu , nema smisla. Dovoljno mi je da vidim danas gotovo cijelu ekipu od jučer i svi sa ogromnim smajlovima ponavljaju poput mene samoga po 500-ti put kako je bilo jebeno dobro.

Jedva čekamo JOŠ.Oćemo još , oćemo još , oćemo još ! :)

Scena 1.
Marko vodi ispred Marijana negdje na 15-16.km , Marijan „odustaje“ zbog ozljede , voze ga autom, prestižu Marka , 200m prije cilja pajkani ga puštaju van iz auta ispred Marka i kažu „odi neće nitko skužit“ – OSTALO JE POVIJEST :))

Scena2.
Ručak. Olimpijac Džuro Kođo kad je skužio da nemre konkurirat u klopi , pokupio se sa našeg stola :) , inače super lik.Preko 10 – tak puta sa našeg stola se orilo „GOOOSPOĐO!“ kako bi nam napunila iznova rajngle sa grahom ili tjesteninom :).

Scena3.
Zdravac,Marko,Gile – kupovanje i degustacija sira uz cestu :)

Scena4.
Sranje prije trke u obližnjoj birtiji , toliko smo zakenjali i muški i ženski wc da je konobarica doživjela teži oblik popizditisa :))

Scena5.
Ova scena je VRH , VRHOVA ikad doživljenih scena. Posjet Zdravcovoj rodnoj kući. Ako ste ikad zamislili da postoji KRAJ , SMAK SVIJETA , najzabačenije od najzabačenijih mjesta na kugli zemaljskoj , odnosno dalje i od Jupitera , ćuka nad ćukama , makadamom 2 sata u svemir kroz šumu sa bijelim kombijem.....nemoguće za opisati....SF...preživjeli.... vidjeli nešto što će vidjeti možda 0,000001 promila Hrvata....di smo bili JEEEEBOTEEE.....kažu da se zove Barevo......urlikanje od smijeha konstantno 2 sata.....kombi je samo čudom izdržao

Scena6.
Guštiranje u Jajcu

Scena7.
Vrući burek sa mesom , jogurt , B.Gradiška , 21:30

Scena8.
Carinik nas pita di smo bili , kažemo POLUMARATON. Veli stanite sa strane , šta imate za prijavit i otvorite gepek. Otvori carinik gepek i veli da i on trči baš sutra u Sl.Brodu i krene priča , nije ga uopće zanimao gepek , nego spika :).Lupi gepek nakon 5 min. i ajd bok.

Scena9.
Gostoprimstvo Šujičana , nevjerojatno . Svaka čast !

Utrka
Ovaj rezultat je odličan , ali ja ću ga tertirat kao možda i svojim najboljim ostvarenjem s obzirom na to kakve su okolnosti bile prije utrke.
Još u četvrtak sam imao temperaturu , bolovanje , petak – proljev cijeli dan , ležim u krevetu od ponedjeljka, glava puca , temperatura.Šanse da trčim su bile minorne.Žena i roditelji me napadaju da koji mi je , jesam normalan , idi zabavi se , nemoj trčat. Međutim , tko me dovoljno poznaje , zna da nisam najbrži , niti ikad budem ali NEMA PREDAJE.

Ne osjećam se vrhunski prije starta , u nedomici sam , brinem se dal sam lud il sam skrenuo do kraja što budem trčao. Planiram da krenem kao da je sve OK i kažem sebi da bum odustao ak nebu išlo.Krećemo Saša i ja skupa i sve se čini pod kontrolom.Saša jerekao da bu probao samnom i mazali smo 99% utrke laktareći jedan drugoga. :) Primjećujem da gubim tekućinu abnormalno , radi mi se ogromna količina nekave sline u ustima non-stop , kao u neke džukele i uzimam za svaki slučaj po dvije flaše na svakoj okrijepnoj stanici.Fokusiran sam na disanje i tu i tamo provjeravam uz priču u kavom je stanju Mourinho. Idemo dobro i na 10 km sam brži nego prošle godine na istoj trci. Nisam umoran , ništa me ne boli , samo slina leti na sve strane :).Bliži se kraj i velim Saši da proba stisnut ako želi ispod 1,40 da ja meni OK , nisam želio gledat na sat pred kraj , al očito da nismo mogli mašit 1,40.Saša odlazi 50-100 m ispred i tako ulazimo u cilj. Pogledam vrijeme FANTASTIČNO 1,38 , znam da je i Saša srušio osobni.Ludilo.Sretan sam , al sad stvarno kao cucak - džukela. :))

Nakon svega , nevjerojatno i još je bilo lufta.Očito da novi sistem treninga ima svrhu jer je i Pez bio nakon dugo vremena na nivou svojih najboljih dostignuća.

Šta reći ?
Maratonjare na još jednom mitskom putovanju ! :)

Odlična se klapa i ekipa stvorila ..... jedino što mogu reći da .... NEKA TRAJE ;)

Post je objavljen 13.08.2012. u 10:39 sati.