Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nba

Marketing

2012 LONDON OLYMPICS FINAL: USA 107, Spain 100

Image and video hosting by TinyPic
PHOTO: SLAM Magazine


Kakvo Finale!

Utakmica koja je postavila potvrdila visoku vrijednost košarke i košarkaša izvan NBA, te postavila nove “zlatne standarde” koji će vrijediti sve do Ria 2016. Uz napomenu da su i zlatne medalje napravljene od srebra. DETALJNIJE

Američka selekcija (skoro bez pravog centra) je ponajviše zahvaljujući sposobnosti da pogodi otvorenu tricu, u čemu je sa kolektivnih 44% bila najuspješnija još od Indianapolisa 2002, uspjela snimiti relativno uvjerljivu reprizu Beijinga.

Jučer je bio Durantov red. Nakon Kobea vs Australia, Mela vs Argentina, superstar Oklahoma City Thundera je protiv iznimno gipke i agresivne španjolske zone bio jednostavno nemilosrdan iza 7.24 (30 poena, 5 trica).

Svojom hladnokrvnošću u presudnim minutama utakmice godine na najbolji je mogući način demonstrirao zašto ga mnogi smatraju najkompletnijim košarkašem današnjice.

Suđenje: prvo su prekršajima odvraćali Španjolce od svake primisli da se bore za ofenzivni skok, da bi na kraju propustili suditi više 3+1 Amerikancima. Ali OK - držali su se zauzetog kriterija od početka do kraja.

Španjolci su kroz cijelu utakmicu itekako uspješno parirali u borbi za skok, iskoristivši visinu sveprisutne braće Gasol, posebno tijekom treće četvrtine. Kako bi kontrolirali tempo često su prekršajima spriječavali kontre Amera.

Vrijedi istaknuti odličnu utakmicu uigranog braničkog tandema Rodriguez & Fernandez koji su imali štošta toga dokazati i pokazati igračima kojima su često u NBA bili nepravedno natjerani gledali u leđa.

OK, usporedbe skočnog i dinamičnog Rudya Fernandeza sa našim Draženom su zaista pretjerane. Rudy više svojom skočnošću i kretnjama podsjeća na Draženovog suvremenika Rexa Chapmana.

Da je Hrvatska 1992 u zadnje dvije minute imala onakvu situaciju kao Španjolska jučer bilo bi iznimno zanimljivo.
I vjerujte na samom kraju bi Dražen uzeo stvari…loptu u svoje ruke. No Guts No Glory.

Altius!


Muraya




Post je objavljen 13.08.2012. u 09:21 sati.