Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Gotovina

Da Račan nije dao nadleštvo ICTY-u nad operacijim Oluja, jurisdikcija bi pripadala Hrvatskoj ... Gotovina u svojoj nezlobnosti ne bi bio sudski gonjen ... Haag ne bi malu (i upitnu) grešku Gotovine napuhao na državnu urotu ...

Gotovina je po nalogu tajnih službi (mimo vlastitih spoznaja koje je službeno morao imat), u uvjetima najave (posredovao UN predstavnik Akashi) neorganiziranog povratka samoinicijativno izbjeglih srba u Oluji, poslao poruku o zločinima (koji su van državnog planiranja i većinom sankcioniranih redovnim sudovima ... radi se o 2500 osuđenih za pljačke i ubojstva nakon operacije Oluja).

U uvjetima kad tadašnji (račanov) i današnji (milanovićev) državni vrh odašilju javno poruke (u sklopu specijalnog rata; u želji prikriti svoju pasivnost i izdajništvo u DR, i inače ...) protivne pravom ondašnjem stanju.

Nije teško dokazati da je snimka sastanka u Kninu na kojem on kritizira radnje nakon Oluje (puštene u ondašnjem Dnevniku HRT-a) najteži dokaz protiv Gotovine (pa kotromanovićevi sadašnji istupi imaju isti račanovski smisao optuživanja i prikrivanja smisla Gotovininog kninskog istupa ...)

Vojno-obavještajna služba HV je koristila Gotovinu za sputavanje najavljenog povratka izbjeglica (koji su otišli samoinicijativno i imali su se namjeru samoinicijativno vratiti da bi usporili napredovanje hrvatske vojske u Bosni (Južni potez; vojna operacija koja je slomila srpsku pobunu i dovela do daytonskog sporazuma)).

Da je Gotovina svoje iskazivanje na tom kninskom sastanku protumačio na taj način, bilo bi očito da nije propustio ponašati se u skladu s ratnim pravom i međunarodnim normama (a ne kako se tumači da je propustio radnje za kažnjavanje počinitelja i poticao nove).

Gotovina je žrtva (jugoslavenske) urote.


Njegov istup na sastanku u Kninu nije plod njegovih spoznaja (koje je po službenoj dužnosti morao imati), već istupa (koji su pripremile tajne i obaviještajne službe) koji je imao za zadaću omogućiti napredak vojnih operacija (koje bi neorganizirani i samoinicijativni povratak srba usporio ...) te je zaustavljanje povratka izbjeglica zakonski legitiman čin vojnog djelovanja. To je kasnije dovelo do mira u BiH (daytonskim sporazumom).

Gotovina nije kriv.


(Kotromanović je marioneta u specijalnom ratu (protiv Hrvatske) i kao ministar Obrane sudjeluje protiv Hrvatske ... domaći izdajnik)

Post je objavljen 10.08.2012. u 21:52 sati.